Nyt fra banen

Her finder du vigtig information omkring greenkeepernes arbejde på banen og andet interessant information skrevet af vores egne greenkeepere.

Læs eventuelt vore vinterbaneregler her

 

Der er så dejligt på Løjt Land….

Og det har vores greenkeepere 0g Henrik Jespersen nu givet os endnu bedre mulighed for at opleve, når vi i Aabenraa Golfklub holder en lille pause imellem hul 8 og 9 eller hul 16 og 17. Det er ikke mange golfbaner der har fri udsigt til verdenshavene….

Her og flere andre steder på vores smukke bane er vores borde/bænke nemlig blevet shinet op, således at den fantastiske udsigt på flere steder kan nydes i fulde drag – det er blevet så flot over det hele.

default

/

Banen åbner for klubmedlemmer 2. april….

I Aabenraa Golfklub følger vi anbefalingerne fra DGU. Det betyder at vi åbner for spil på banen i begrænset omfang.

Det er jer medlemmers ansvar at nedenstående overholdes. Det er vores forventning, at I overholder restriktionerne så vi alle kommer sikkert over på den anden side.

Banen bliver åbnet fra i morgen den 2. april 2020, men med 10 min intervaller, det betyder dem som har booket nu bliver slettet, og skal booke tid igen når de nye tider er oprettet i aften.

Desuden er det kun muligt at gå 1 eller 2 flights.

Det er ikke muligt at spille Greenfee, der kan derfor ikke inviteres gæster på banen. Banen er kun åben for spillere der er medlem af Aabenraa Golfklub eller Langdistance i klubben.

Klubhuset og træningsfaciliteter er stadig lukket, dog muligt at komme på toilet i klubhuset.

Anbefalinger til spil på banen

 • Alle skal have en tid i Golfbox for at møde i klubben. Bekræft via Golfbox app
 • Alle starter på hul 1.
 • Spil foregår enkeltvis eller i to-bolde. Afstand på mindst ti minutter mellem bolde.
 • Spil på banen foregår blandt spillere fra samme husstand eller med en fast spillemakker
 • Ankomst til golfbanen sker tidligst ti minutter før reserveret starttid og spillerne kører hjem umiddelbart efter afsluttet spil
 • Hulkopperne hæves over jorden, så bolden ikke skal samles op af hullet
 • Flaget forbliver i hullet, men må ikke berøres
 • Banemateriel fjernes (f.eks. river, boldvaskere og trolleys)
 • Vandhaner på banen lukkes
 • Affaldsspande og lignende tildækkes
 • Det er kun klubbens egne medlemmer, som bør have adgang til banen

Anbefalinger til den enkelte golfspiller

 • Er du syg eller har symptomer, så bliv hjemme
 • Hold den anbefalede afstand til golfklubbens ansatte/frivillige og efterlev deres anvisninger
 • Ankomst til golfbanen sker tidligst 10 minutter før starttid og spillerne kører hjem umiddelbart efter at runden er færdigspillet
 • Hold minimum to meters afstand til andre golfspillere
 • Sørg for, at der ikke opstår kø på golfbanen. Der bør ikke lukkes igennem. Falder en bold bagud, bør spillerne samle bolden op og følge op, så de er i tempo med de andre bolde
 • Undgå fysisk kontakt med andre golfspillere og deres bolde/golfudstyr/scorekort. Lad være med at give hånd eller kramme før og efter runden.
 • Undgå at berøre flagstangen
 • Følg sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger ift. at minimere smittespredning
/

Imens vi venter – 27. marts 2020

Og så er endnu en travl dag overstået på Aabenraa Golfklubs bane…

Udover at der er gang i skæring af kanter på bunkers, som forhåbentlig bliver færdig i weekend, så har dagen stået på eftersåning af greens og topdressing. 

Som det ses af nedenstående billeder, så foregår eftersåning via en stor frøspreder der skubbes med håndkraft. Specielt denne disciplin i løbet af i dag har givet Mads Meilandt flere km i benene – og selvom vi ikke kunne opdatere i går – så har vi nu samlet status på hans aktivtiter på benene i denne uge.

Hele 73 km har Mads tilbagelagt til fods på vores anlæg i denne uge – udover det han så har kørt rundt. Og han er naturligvis ikke den eneste. 

Det ser efter sigende rigtig godt ud derude og vi har virkelig noget at glæde os til. Godt gået af vore greenkeepere. 

Herfra ønskes en rigtig god weekend…. 

/

Imens vi venter – 26. marts….

Der er gang i den på Løjt Land og vi kan vist alle glæde os til en super bane, når vi igen kommer tilbage…. 

Idag er der blandt andet:

 • skåret kanter på vore bunkers
 • greens er blevet topdresset
 • greens kørt over med kost
 • nogle greens er klippet
 • vandsanlægget igen gennemgået og nogle sprinklere skiftet
 • og sidst men ikke mindst- alle skilte på banen er skiftet – også henvisning til greenkeepergården… 

Vi er i dag desværre ikke blevet opdateret på Mads Meilandts aktiviteter – men mon ikke de står mål med hvad vi har hørt de foregående dage…. 🙂 

Dejligt at se al den aktivitet der foregår på banen – man må sige, at greenkeeperne udnytter til fulde, at vi andre desværre ikke kan “gå i vejen” for dem i øjeblikket. 

Great job guys….  

/

Imens vi venter….25. marts…

Der bliver virkelig arbejdet på højtryk på banen i disse dejlige solskinstimer. 

I løbet af i dag er propning af greens blevet færdig og fra og med imorgen, bliver der skåret kanter i bunkers mm.

Det er svært helt at få overblikket udefra over hvor meget der er gang i lige nu, men som det ses af billederne er temperaturen i jorden nu næsten i vækst-stadiet, der er fyldt vand på vandingsanlægget som også er blevet testet, drivingrange er blevet klippet og samtidig er de nye teestedskilte klargjort til at blive sat op. 

Arbejdsprogrammet i denne uge sikrer, at der bliver gået nogle skridt hos greenkeeperne og specielt holder vi jo øje med Mads Meilandt 🙂 I skrivende stund har han efter sigende rundet 54 km i denne uge hvoraf 44 km alene var i forbindelse med propning af greens. 

Keep up the good work guys and stay safe ! 

/

Imens vi venter……

står tingene naturligvis ikke stille på banen 🙂 

Vore greenkeepere knokler hårdt for at vi kan få en perfekt bane at vende tilbage til, så snart dette bliver muligt. 

I dag stod den stadig på propning af greens som forventes at være færdig imorgen. Som det ses af ovenstående billede, foregår meget af dette arbejde ved håndkraft og i dag har blandt andet Mads Meilandt konstateret, at dette arbejde har “afkrævet” ham 23.000 skridt indtil nu… 

Vi kommer nok til at høre mere fra dem imorgen…. 🙂 

Propning 23. marts 2020

/

Det sker på banen lige nu….

Kære golfere.

I denne besked vil jeg informere jer en smule om hvad vi greenkeepere får vores dage til at gå med, hvad vi har lavet indtil videre og hvad der de næste par uger vil komme til at ske.

Dem der har haft deres udstyr ude i det fri her i 2020 ville have lagt mærke til at teestederne har fået en omgang. De er blevet prikket, eftersået, topdresset og gødet, desværre har kragerne på Løjt været ganske meget efter dem, så de trængte til lidt ekstra god behandling.

De nye skilte er så småt ved at være på plads ved teestederne og man må sige at de pynter en hel del mere end de gamle.

Henrik Jespersen lister også rundt ude på anlægget og får stille og roligt lagt de nye fliser der skal udgøre basen for vores nye bænk/boldvasker/skraldespand områder, dem glæder vi os til at se når de er færdige.

Der er også ved at blive produceret nye henvisningsskilte, Speedy er torvholder/kreatør(hvilket han forresten også var på teestedsskilte), så det bliver også en ny flot detalje.

Fairways er alle sammen blivet klippet 2 gange i år og de begynder at ligne noget vi kan spille på. Vi har vertidrænet halvdelen af hul 16, toppen af hul 9/13 en ekstra omgang så de er klar til at få noget sand og forhåbentligt vil vores lille forsøg give et godt resultat. Fairways vil blive gødet næste gang det giver regn.

Mange steder på banen er ramt af mos efter en laaaang regnvejrs periode, disse arealer er også blevet vertidrænet en ekstra gang og allerede nu ser vi tegn på bedring i vækst.

Vores bunkers skal vi i den næste periode have kantet, fyldt ekstra sand i og ellers gjort pæne. hvis nogen har lyst til at hjælpe, så kontakt mig gerne. Reglen i disse tider er blot at man møder op som enkelt person, eller sammenlevende par.

Greens er i skrivende stund ved at blive proppet, det går fremad, men vi savner uden tvivl vores frivillige team fra sidste år. Når greens er blevet proppet, så vertikalskærer vi dem, topdresser, eftersår og giver dem gødning. Greens er kommet sig super fint efter “vinteren” og nu glæder vi os bare til det giver lidt mere varme og at vi igen kan komme ud og putte på dem.

Udover det, så har vi en masse andre opgaver der skal løses i form af rough der skal klippes, vand der skal tilbage på vandingsanlægget og ellers skal hele banen bare klippes så den er super fin til i igen kommer herud. 

Vi glæder os til at se jer igen.

Med Venlig Hilsen 
Greenkeeperne.

/