Første ECCO Tour spiller fra Aabenraa Golfklub

Aabenraa Golfklub har i denne uge fået sin første spiller nogensinde – og så tilmed af “egen avl” – der nu kan kalde sig officiel ECCO Tour spiller med en kategori 7 adgang til næste års ECCO Tour.

Vi har før haft spillere fra Aabenraa Golfklub der har spillet en enkelt turnering eller 2 på ECCO Touren via wildcards – men aldrig en spiller med kategori 7 adgang.

Søren Marquardt Frosch, som har trådt alle sine “børne-golf-sko” i Aabenraa Golfklub og tidligere på året satte banerekord på sin hjemmebane med 63 slag, har i denne uge på Rømø Golf Links spillet sig igennem først Q-School First Stage Qualifier og senere Q-School Final Stage for at sikre sig adgang til ECCO Touren næste år. Dette vel og mærke imod nogle at de stærkeste pro’er og amatører i Norden.

Ved at ende i top 25 i Final Stage får Søren en kategori 7 adgang til ECCO Touren i 2020 som betyder, at Søren næsten er sikret adgang til alle de turneringer han ønsker at deltage i. 

Et stort og flot resultat af Søren, der endelig høster frugterne af sit hårde arbejde de sidste par år efter han i 2017 blev professionel og indtil nu har prøvet kræfter med den Tyske Pro Golf Tour, hvor der spilles i mange forskellige europæiske lande. På ECCO Touren – som også er en del af Nordic Golf League – vil Søren være tættere på hjemmet og dermed have mindre rejsetid til alle turneringerne. 

ECCO Touren er via Nordic Golf League adgangsgivende til Challenge Touren – og derefter er næste skridt Europa Touren. Så det er en meget spændende rejse Søren begiver sig ud på næste år. 

Allerede nu går Søren igang med både de golfmæssige og finansielle forberedelserne til 2020, da det ikke er uden omkostninger at spille ECCO Tour som fuldt medlem. Men med den eksponering som ECCO Tour spillere får i Danmark er der dog meget mere opmærksomhed omkring disse spillere også fra erhvervslivet. Dette har allerede båret frugt for Søren, men skulle der sidde nogen derude der har lyst til at støtte et af vore helt egne talenter fra Aabenraa Golfklub, så er Søren helt sikkert klar til at tage en snak om dette. 

Afsluttende skal ikke glemmes, at også en anden spiller af Aabenraa Golfklubs egen avl – nemlig vores amatør Jacob Plambeck – også prøvede kræfter med Q-School Frist Stage Qualifier på ECCO Touren. Det var første gang Jacob optrådte i dette stærke selskab og det lykkedes desværre ikke at komme igennem nøgleøjet denne gang. Men de to dage på Rømø har helt sikkert været en lærerig oplevelse for Jacob, der dermed ved hvad der venter ham næste gang, såfremt han vælger at prøve sig af imod Nordens bedste golfspillere igen.  

Udgivet i Nyt fra Aabenraa Golfklub.