Hole-in-One til Hjælperturnering

Lørdag den 5. oktober var 63 af Aabenraa Golfklub mange og meget aktive frivillige til start i året Hjælperturnering 2019. 

Frivilligheden i Aabenraa Golfklub er en stor del af klubbens ånd og hvad der får hele klubben til at løbe rundt. Derfor var det også dejligt at se så mange deltagere til den årlige turnering for netop de frivillige i klubben. Og for at støtte op om klubben og foreningen Aabenraa Golfklub skal der ikke mere til end en hjælpende hånd i et par timer i løbet af året.

Så sidder du som medlem og er endnu ikke en del af de frivillige i klubben, så skriv endelig en mail på info@aabenraagolf.dk og bliv en del af det frivillige fællesskab i Aabenraa Golfklub. Du må gerne angive indenfor hvad du ønsker hjælpe klubben – også gerne på områder, der idag måske ikke er nogle frivillig til.

I fællesskabets ånd bliver Hjælperturneringen 2019 spillet som en holdturneringer, hvor de 3 bedste stableford scores pr. hul tæller til holdets samlede score. Trods lidt lave temperaturer blev det en dag i tørvejr som bød på flotte scores, en masse hygge og så også en hole-in-one. 

På Aabenraa Golfklubs hul 7 – et par 3 hul på 145 m fra gul – slog René Aagaard Andersen nemlig det slag, de fleste golfspillere drømmer om ved at sende bolden direkte i hul fra teestedet. 

René Aagaard samler holdet op af hullet på hul 7 efter sit hole-in-one under Hjælperturneringen 2019

Som René selv fortæller:

Jeg var lige kommet fra et forfærdeligt 4-put på hul 5 for dobbeltbogey og en bold i træerne på hul 6, som også resulterede i dobbeltbogey. Så på vej til teestedet på hul 7 sagde jeg til en af mine spilmakkere – Peter Kondrup – at “nu skal der da til at ske noget” – og det gjorde der. 

Pinden stod på 134 m, der var koldt og modvind, så jeg besluttede mig til at slå to jern mere end jeg normalt ville, så det blev til et punshed (flat) 6 jern imod green. Jeg ramte bolden rigtig godt og den startede som tiltænkt fladt mod green ca. 2 m højre om flaget. Da bolden så krydser starten af green ser jeg, at den begynder og bevæge sig til venstre mod flaget og tænkte “nå – den bliver god”. 

Pludselig hører jeg så, at bolden rammer flaget og jeg vender mig mod Peter og spørger, om han så hvor bolden fløj hen. Han sagde, at han ikke så den flyve nogen steder hen og først der gik det op for mig, at det kunne være et hole-in-one – men jeg var stadig ikke sikker. 

De to damer på vores flight der stod på rød tee havde heller ikke set bolden springe væk fra green – men til trods for det, kunne jeg stadig ikke helt få mig til at tro at bolden skulle være gået i. Først da jeg kommer op til hullet og ser bolden ligge der – uden at der var nedslagsmærker nogle steder – forstod jeg, hvad der var sket. Bolden havde ramt helt i bunden af flaget og var heldigvis blevet i cuppen.

Dejlig fornemmelse – det er mit første officielle hole-in-one som jeg har ventet på lige siden jeg startede med golf i år 2000. Og ærligt, så havde jeg faktisk opgivet håbet om, at det nogensiden skulle ske. Men nu kan min far da heldigvis ikke længere drille mig med, at han er den eneste der har en sticker med “Medlem af Aabenraa Golfklubs Hole-in-one Club” bag på bilen. 

René har modtaget den obligatoriske flaske whisky fra Aabenraa Golfklub samt et gavekort på kr. 1.000 til Aabenraa Golfklub venligst sponsoret af Rimeco i Aabenraa, som er sponsor på alle hole-in-ones i Aabenraa Golfklub.

Efter matchen var klubben og baneejere værter ved grillpølser, vand og øl i klubhuset og der blev traditionen tror også budt på en ekstra udskænkning på grund af dagens hole-in-one. 

Se alle resultaterne fra Hjælperturneringen 2019 i Aabenraa Golfklub her

Udgivet i Nyt fra Aabenraa Golfklub.