Klubmesterskaberne 2020

Stor tilslutning

Knap 100 spillere – så mange deltog i Klubmesterskabsweekenden i Aabenraa Golfklub som fandt sted fra fredag den 28 til søndag den 30. august 2020. 55 af disse spillere deltog i Klubmesterskaberne i Slagspil v/SYDBANK – og de resterende i den store Stableford turnering over 2 dage – lørdag og søndag. 

I modsætning til mange andre steder, så spilles det “store” klubmesterskab i Slagspil i Aabenraa Golfklub over 3 dage – med en runde om dagen. Derfor startede klubbens bedste dame- og herrespillere allerede i fredags med 1. runde. Og med “store” menes det klubmesterskab der alene afgøres på færrest brugte slag samlet over 3 runder – dvs. uden “handicap” som det kaldes i golfsporten.

Klubmestre i Hulspil 2020: Damer: Camilla A. Hedegaard (2 fra h.) flankeret af runner up, Alberte Rømer Olsen. Herrer: Jacob Plambeck (2 fra v) flankeret af runner up, Martin Schjøtt.

Lørdag og søndag startede så også “Aldersmesterskaberne” og den store 2-dages Stableford turnering, som altid bliver afholdt i forbindelse med Klubmesterskaberne i Slagspil i Aabenraa Golfklub. Alle turneringen trækker mange deltagere og specielt om søndagen også mange tilskuere. 

Vejret var ikke udfordringen i år

Der var lovet masser af regn henover weekenden, men Aabenraa Golfklubs bane på Løjt Land må ligge lige i et “smørhul”, for det blev ikke til mange dråber vand over hele weekenden. Ej heller om søndagen, da bilerne i Løjt Kirkeby bare små 3 km væk holdt helt stille pga. skybrud.

Hvor spillerne så ikke havde vejret at slås med – for det var faktisk også usædvanligt vindstille på banen på Løjt Land – så havde de istedet høj rough, lynhurtige greens og specielt meget svære pin-placeringer at kæmpe med. De der kender banen i Løjt ved at greens er ret kuperede og at der derfor kan findes op til flere meget svære flagplaceringer på hver green. Og de blev fundet på hver runde – specielt flagenes placering om søndagen var udfordrende – i hvert tilfælde 17 af de 18. 

Spænding og flotte scores 

Klubmestre i Slagspil 2020 – Jette M. Frosch (2 fra v) flankeret af runner up- Alberte Rømer Olsen. Og Jacob Plambeck (2 fra h.) flankeret af runner up Mads Meilandt Thomsen.

Taget den svære bane i betragtning må scores betragtes som meget flotte over weekenden. Både i Dame- og Herre Klubmesterskaberne var intet afgjort inden søndagens runde, hvorfor der også var flot med tilskuere på banen til at følge de 2 fører-flights om søndagen. Og som altid i Aabenraa Golfklub kunne de, der ikke havde mulighed for at komme ud i klubben, følge alle mesterskaberne via Live-scoring over Golfbox.

Hurtigt blev det dog hos Herrerne klart, at Jacob Plambeck var for godt spillende til at hverken Mads Meilandt Thomsen eller René Smidt Remod kunne hente ham. Hos damerne var der noget mere spænding og selvom den førende efter de første 2 runder – Jette M. Frosch – havde lagt afstand til forfølgerne på 3 rundes første 9 huller, så fik hun en skidt start på de sidste 9 huller og specielt Alberte Rømer Olsen kom tæt på efter en birdie på hul 13 – men dog aldrig helt tæt på.    

Resultaterne blev, at Jacob Plambeck genvandt sit Klubmesterskab i Slagspil i 2020 i en samlet score på 218 slag (+5) over de 3 runder. Og Jette M. Frosch genvandt sit mesterskab fra tilbage i 2015 med samlet 260 slag (+47). 

Virkelig flot spillet af begge to banens sværhedsgrad taget i betragtning. 

Yderligere dygtige vindere i Aldersmesterskaberne og Stableford turneringen blev i Slagspil:

(se alle resultater, scores og rækker her)

Damer: Jette M. Frosch
Herrer: Jacob Plambeck

Ynglinge piger: Camilla A. Hedegaard
Ynglinge drenge: Jacob Plambeck

Mid-age Herrer: René Smidt Remod

Senior Damer: Jette M. Frosch
Senior Herrer: René Aagaard Andersen

Veteran Damer: Marente Andersen
Veteran Herrer: John O’Brien

Super-Veteran Damer: Lena Remmer Lund
Super-Veteran Herrer: Svend Erik Jensen

Stableford: (Se alle resultater her)

A-række: Thorkild Mikkelsen
B-række: Rasmus Christensen
C-række: Dorthe Warncke

Hulspil:

Damer: Camilla A. Hedegaard – runner up, Alberte Rømer Olsen

Herrer: Jacob Plambeck – runner up, Martin Schjøtt

På det store billede øverst i artiklen ses alle Klubmestre i Slagspil 2020 samt vinderne i alle rækker i den 2 dages Stableford Turnering.

Udgivet i Nyt fra Aabenraa Golfklub.