Hvem er vores nye træner?

Mange af jer har måske allerede stiftet bekendtskab med det nye ansigt i Aabenraa Golfklub – vores nye træner Ronni Christensen. Eller kommer forhåbentlig til det i løbet af sæsonen.

Men hvem er Ronni egentlig? Hvor ligger hans motivation som golftræner og hvad håber han at kunne bidrage med i Aabenraa Golfklub?

Som optakt til sæsonen og den kommende Åbningsturnering 2017, som Ronni netop er sponsor for, har vi stillet ham et par opklarende spørgsmål, således at alle kan få et indblik i Ronnis baggrund og hans trænerfilosofi.

 

Hvornår startede du med at spille golf?

Jeg startede med at spille golf som 14-årig i Kolding Golfklub.

 

Hvorfor startede du på golf?

Jeg havde altid set masser af golf i fjernsynet, men spillede dengang masser af håndbold og fodbold, så tiden var der ikke rigtig. En sommerferie skulle jeg bare prøve det og det fangede lige med det samme. Havde forinden prøvet det et par gange med skolen, og syntes virkelig det var sjovt.

 

Hvornår gik det op for dig, at du ville være golftræner?

Min tidligere golftræner i Kolding Golfklub, Claus Berg skulle ned og være træner i Sønderjyllands Golfklub. Han spurgte om jeg ikke kunne tænke mig at komme med og starte på træneruddannelsen. Forinden havde jeg nogle år været hjælpetræner for juniorerne i Kolding, og fandt det yderst spændende at være en del af det miljø, som der er i en golfklub.

 

Hvor og hvornår blev du uddannet?

Jeg startede på uddannelsesforløbet i Sønderjyllands Golfklub og afsluttede min 3-årige træneruddannelse i marts 2009.

 

Hvad har ændret sig ved golftræning siden du blev udlært?

I dag er der mange flere teknologiske redskaber, som sikrer en mere korrekt analyse af blandt andet boldens flugt og kroppens bevægelse. Det danske produkt TrackMan har fx. været banebrydende i forhold til præcis analyse af spillers svinglinje ind til bolden og køllehovedets position i træføjeblikket. Det er også blevet nemmere at kommunikere spiller og træner imellem ved hjælp af video, så man kan hjælpe spillere, der f.eks. er på ferie eller til turneringer, uden de fysisk er tilstede.

 

Hvad er det vigtigste for dig som træner overfor dine elever?

Det vigtigste for mig som træner er at sikre udviklingen af golfspillere uanset niveau. Golfspillere skal gå fra mine lektioner med en fornemmelse af at de er blevet bedre og være bevidste omkring, hvad der skal arbejdes på og hvordan det skal gøres.

 

Har du en decideret træningsfilosofi?

Der er en række grundlæggende og basale ting, der skal være på plads for at golfspillere kan udnytte deres personlige potentiale. Med udgangspunkt i elevens ambitioner og ønskede træningsmængde, vil jeg tilpasse de tekniske ændringer, så spilleren så nemt som muligt kan repetere svinget.

 

Benytter du moderne hjælpemidler i din træning?

Ja, TrackMan, video og 4Dmotion.

 

Hvorfor benytter du netop disse hjælpemidler?

TrackMan er den mest præcise radarenhed der findes på markedet, som laver analyse af boldens flugt og fortæller alt om træføjeblikket med bolden. Med TrackMan kan man ligeledes skabe en fælles platform spiller og træner imellem, så spilleren kan få adgang til egen data og video. (Du kan se mere på www.trackmangolf.com )

 

 

4Dmotion er et helt nyt produkt, der lige er blevet lanceret i USA. 4Dmotion er et 3D svinganalysesystem, hvor man ved hjælp af op til 12 sensorer, der sættes på kroppen, kan kortlægge kroppens bevægelser. Ligeledes er der mulighed for en “live feedback”. Dvs. hvis en spiller f.eks. flytter sig for meget til siden i tilbagesvinget, kan man ved hjælp af blot to sensorer indstille en ramme for, hvor meget spilleren må bevæge sig, og systemet giver en lyd ved korrekt bevægelse. (Du kan se mere på www.4dmotionsports.com )

 

Hvad mener du selv, du kan bidrage med i Aabenraa Golfklub?

Jeg håber at kunne bidrage til klubbens træningsmiljø og sikre udvikling af alle golfspillere – ung som ældre. Jeg vil ligeledes gerne hjælpe med at skabe nogle spændende aktiviteter og muligheder for medlemmerne i Aabenraa Golfklub i fremtiden.

 

Således lidt baggrund omkring Ronni Christensen. Du træffer ham helt sikkert i klubben – sikkert i gang med træning på drivingrange. Ellers kan du læse mere fra Ronni eller kontakte ham på følgende:

 

Web: www.impactgolf.dk

Mail: ronni@impactgolf.dk

Telefon: 53 81 01 38

Følg ham på Facebook: https://www.facebook.com/impactgolf.dk/

 

 

Posted in .