Nyt fra Greenkeeperne uge 42, 2020

Det lune og fugtige vejr kombineret med vores korte rodnet har givet os et svampe angreb i den voldsomme ende. Vi har været ude med organisk gødning, mikronærringspakke og svampemidlet proline i sidste uge. Nu kan vi desværre ikke gøre meget mere, end at afvente og påføre græsset så lidt stress som overhovedet muligt. 

Vi har hævet klippehøjden til 5mm og bruger kun klipperen 2 gange i ugen. Så er der 2 dage hvor vi bruger rulleren og ellers sørger vi for at fjerne duggen hver eneste dag. Vi afventer situationen til fredag i næste uge, så skal vi kunne se en tydelig forbedring med de midler vi har været ude med, ellers bliver vi nød til at lukke for spillet på de værst ramte greens og spille til vintergreens på disse huller.

Vintergreens bliver i disse dage klippet, topdresset, gødet og flagene kommer ud og stå. Samtidig vil skiltet komme ud på hul 1 og 10, med teksten om at der skal spilles til vintergreens ved frost, vi har allerede oplevet frost i græsset, så det nærmer sig.

Vi har vurderet at græsset ikke længere gror nok til at kunne bære bolden, så derfor går vi over til at spille med oplæg på alle klippede arealer, altså alle arealer på nær den høje rough. Det er for at skåne banen mest muligt.

Hullerne 1/2/3 har fået afstandspæle sat op, de sidste er i “malerkabinen” og vil blive sat ud i uge 43.

Propningen gik som planlagt og vi har nu fået tilført ca. 55 tons sand i greens. Det er en opgave som vi er utroligt begejstret for at vi fik udført og den skal i fremtiden hæve kvaliteten på vores greens og til fremtiden gøre vores rodnet længere og stærkere. Det er en absolut nødvendighed at få gjort, så vi kan få et bedre rul på bolden og gøre græsset stærkere imod svampeangreb som det vi oplever i disse dage.

Udgivet i Greenkeeper, Nyt fra Aabenraa Golfklub.