Aabenraa Golfklub – en klub i udvikling

Efter snart 20 år på Løjt Land har Aabenraa Golfklub udviklet sig til et stort aktiv for området – ikke kun for medlemmerne, men også for turismen og det lokale erhvervsliv.

Aabenraa Golfklub er en meget uhøjtidelig klub med plads til alle

Velkendt for en smuk, udfordrende og velplejet bane modtager klubben årligt over 3000 gæster fra nær og fjern der, udover at spille banen, også overnatter på Løjt Land og bruger de lokale spisesteder og indkøbsmuligheder.  Specielt den ovenud populære Uge 29 – en uge med golfturneringer hver dag – har de seneste år trukket rigtig mange overnattende gæster, der deltager hele uge.

Aabenraa Golfklub bestræber sig på at være medlemmernes klub, at tage socialt ansvar, at bidrage med et interessant idrætstilbud på Løjt Land for alle aldersgrupper samt at udbrede kendskabet til golf. Derfor er Aabenraa Golfklub også en yderst aktiv spiller mht. Skolegolf, som specielt klasserne på Løjt Skole har stor glæde af. Klubben tilbyder også med stor succes ”Kronikergolf” – golf for alle med en kronisk sygdom og deres pårørende – i tæt samarbejde med Aabenraa Kommune, Diabetesforeningen og Fritids Rådet. I 2022 kommer endnu en tilføjelse – Helteakademiet – som etableres i samarbejde med Børneulykkefonden. De har i et stykke tid haft et ønske om at finde en sportsgren, som ikke var en kontaktsport og via DGU opstod kontakten til Aabenraa Golfklub, grundet det store arbejde klubben i forvejen gør på flere sociale områder.  Læs mere her

Der er masser af plads til skæg og ballade på golfbanen på Løjt Land

Det sociale vægtes højt i Aabenraa Golfklub. Der er sociale ”klubber-i-klubben” for både damer, herrer og seniorer, mange turneringer, sociale arrangementer, Pink Cup til fordel for Kræftens Bekæmpelse, Friday Nine (9-huls turneringer fredag eftermiddag med efterfølgende spisning) og meget mere. I klubben bliver man altid mødt af et ”Mojn” og et smil fra alle medlemmerne – for det er indbegrebet af Aabenraa Golfklub – det er et utroligt rart sted at komme med smilende og imødekommende medlemmer i alle aldre. 

Og at klubben er en klub i konstant udvikling, er der vist ingen tvivl om. Efter et par drøje år efter finanskrisen er klubben nu inde i en yderst positiv trend som kan tilskrives nytænkning, et højt aktivitetsniveau og en stødt stigende medlemsskare med en faldende gennemsnitsalderen, der altid er klar til at støtte klubben i dens bestræbelser på at fastholde den positive udvikling.  

Udover at de før omtalte sociale aktiviteter naturligvis vil blive forstærket og nye komme til, vil der I de kommende år blandt andet blive arbejdet med udvikling på følgende punkter:

 • Bane:
  Maskinparken er de sidste par år blevet opdateret, hvilket har frigivet en del timer til greenkeeperteamet under ledelse af Per Ditlev. Det ses også på banen stand i 2021 som er blevet rost til skyerne mange gange – senest under oprykningsspil i september, hvor DGU var vært og 8 klubber dystede om oprykning på Aabenraa Golfklubs bane. Banen har første prioritet i Aabenraa Golfklub.
 • Samarbejde med Benniksgaard Golfklub:
  De senere år har man i Aabenraa Golfklub som fuldtidsmedlem faktisk har 36 huller at spille på. Inkluderet i medlemskabet er nemlig frit spil også på Benniksgaard Golfklubs smukke bane. Dette er en stor succes for begge klubber og under aftalen sorterer også samarbejde på mange andre fronter end blot fritspil for begge klubbers medlemmer.
 • Lokaliteter:
  Efter det sidste år blev besluttet at mindske arealet af shoppen, arbejdes der nu på etablering af simulator golf i den gamle shop. Planerne er langt fremme og det forventes, at planerne bliver realiseret i løbet af 2022.
 • Ungdomsafdelingen:
  Astronauterne i Aabenraa Golfklub er en stor succes. Træningen her er målrettet de 4-10-årige og gruppen er stødt stigende fra 10 i starten i 2020 til nu over 25 Astronauter. Fokus er på leg, glæde, venskaber og udvikling. Det betyder, at hos Astronauterne vægtes det sociale højt og det at ungerne griner, leger og får masser af succesoplevelser. Blandt klubbens andre ca. 700 medlemmer har Astronauterne allerede få tilnavnet ”Aabenraas sejeste Golfere” for deres store fremmøde til hver træning (selv i øsende regnvejr), deres ukuelige træningsiver, højlydte grin og glæden der stråler ud af deres øjne, når de ”leger” golf. Kommer man forbi Aabenraa Golfklub en dag Astronauterne træner, så går man helt sikkert derfra med et stort smil på læberne.
 • Turneringer:
  Traditionelt har der altid været 18 huls golfturneringer i weekenderne for klubbens medlemmer. Men i en hektisk hverdag kan det være svært at afsætte det meste af en dag til dette. Derfor har Aabenraa Golfklub tænkt nyt og i 2020 introduceret Friday Nine Turneringer, hvor der kun spilles 9 huller en fredag eftermiddag og spilformen vælges, så den fremmer det sociale og glæden ved golf. Også her er aftalen med Benniksgaard et stort aktiv, da turneringskalenderne mellem klubberne koordineres og dermed tilbydes begge klubbers medlemmer endnu flere turneringer, end det ellers er normalt i golfklubber.
 • Eliteafdelingen:
  Aabenraa Golfklub har efterhånden opbygget en stærk eliteafdeling med 2 Damehold og 2 Herrehold. Både hos damerne og herrerne er det tale om meget stærke hold og forventningerne til holdenes avancement i Danmarksturneringen i de kommende år er store. Sammenhold, teamspirit og et stærkt socialt fællesskab er som i resten af klubben, udover golfspillet, kerneværdierne i Eliteafdelingen. Det resulterede i 2021 i oprykning for vores Damehold til 2. division, hvilket gør dem til det højst rangerende hold i Aabenraa Golfklubs historie – og for nuværende det højst rangerende Damehold i Sønderjylland. Rygterne om et godt elitemiljø spreder sig hurtigt og i 2021 kan vi derfor allerede se frem til yderligere forstærkninger i elitetruppen – i skrivende stund har allerede 5 nye spillere meldt sig under fanerne i Aabenraa Golfklub.

Her på hjemmesiden kan du læse meget mere om alle ovenstående aktiviteter og har du fået lyst til at høre mere, så kontakt endelig klubben eller bare kør forbi på Sandskærvej 150 – der vil du altid møde nogen der er klar til at fortælle dig mere om Aabenraa Golfklub.

Er du nybegynder og klar til at starte med golf i Aabenraa Golfklub, så kan du her se alle årets begynderhold så du kan vælge netop det hold der passer dig bedst. 

Udgivet i Nyt fra Aabenraa Golfklub.