Nyt fra banen

Her finder du vigtig information omkring greenkeepernes arbejde på banen og andet interessant information skrevet af vores egne greenkeepere.

Uanset nedenstående artikler som er et informations- og nyhedsfeed, så er de “Lokalregler” under afsnittet “Banen” altid de lokale regler der gælder. Læs de lokale regler her

Læs eventuelt vore vinterbaneregler her

 

Prikning af greens den 21 september

Kære golfere 🙂

I denne uge vil greens blive prikket med 8mm solide spyd. Det gør jeg for at fjerne noget overfladespænding og hjælpe vandet med at trænge igennem vores filtlag. Vi er inde i en periode, hvor vi skal passe meget på svampe angreb, så vi tager alle de forhold som vi kan. Greens vil efterfølgende blive tromlet og så er vi tilbage med næsten normalt rul på bolden(forhåbentligt onsdag middag).

Med Venlig Hilsen.

Per Ditlev / Chefgreenkeeper

 

/

Prikning af greens, Onsdag den 11 August.

Kære Golfere 🙂

Efter en lang periode med tørke, så er vejret “heldigvis” kommet med noget mere regn.

Vores greens bliver bedre og bedre, men vi kommer desværre ikke i mål uden at arbejde mekanisk på dem. Derfor prikker jeg dem med 8mm solide spyd på onsdag. Rullet kan godt blive generet på selve dagen, men om torsdagen bliver de rullet og så er vi tilbage på sporet.

I så lang en periode uden vand fra oven, så bliver der skabt en del overflade spænding i greens og den skal vi have brudt. Samtidig vil vi fordele noget sand ned i hullerne, så vi kan fortsætte kampen mod filt dannelse.

Med Venlig Hilsen

Per Ditlev / Chefgreenkeeper

/

En banekonsulents syn på Aabenraa Golfklubs bane

Som formanden fortalte os alle i sin Årsberetning for 2020, så er et af fokuspunkterne i Aabenraa Golfklub netop banen, dens stand, maskinparken til håndtering af banen samt naturligvis personalet. 

Alt dette skal gå op i en højere enhed, såfremt vi i Aabenraa Golfklub skal have en bane som fremstår så flot, skarp og velplejet, som den gør lige i øjeblikket.

Chefgreenkeeper Per Ditlev på hans nye fairwayklipper

Mange har måske set billedet af den glade mand på sin nye fairwayklipper i vores Facebook gruppe. Den glade mand er vores chefgreenkeeper Per Ditlev og i løbet af 2020/21 har han haft endnu mere at glæde sig over på maskinfronten. 

I løbet af 2020/21 er der nemlig sket følgende:

  • Vi har på fairways investeret i en Jacobsen 405 der klipper med en bredde på 405 cm kontra den nuværende John Deere 8700, der klipper med en bredde på 254cm. Det gør at vi nu kan klippe vores fairways på 1 dag med 1 greenkeeper. Fairways vil herefter blive klippet både mandag, onsdag og fredag, såfremt der er vækst til det.
  • Vores gamle Toro greenklipper fra 2007 er også skiftet ud med en John Deere 2750E hybrid klipper. Dette vil forbedre klippet og dermed rullet af bolden på greens – og den er bare lækker 🙂
  • Vi har også skiftet vores gamle Proflex efterløber ud med en Trimax Snake – vi har herved vundet næsten 1 dags arbejde. Den ekstra dag bruger vi så andre steder i semiroughen, blandt andet omkring vores nye træer. Her klipper vi så med vores 7400 fra John Deere.
  • Samtidig er der kommet robotter til rundt omkring klubhuset. Investeringen i disse synes måske ikke af meget, men det frigiver alligevel en masse arbejdstimer, da klipningen omkring klubhuset og puttinggreen har været forholdsvis tidskrævende grundet områdets bakkede landskab og beskaffenhed.

Så der er sket ting og sager som alle naturligvis også kan se på banen. Det rette udstyr og det rette mandskab er bare så vigtigt for en golfbane i Danmark, med de restriktioner på planteværnsmidler som hersker her i forhold til andre lande. 

Udover investering i maskinparken, så er der også andre tiltag her i foråret, der har forskønnet vores bane og klubområde og hvor der især også skal lyde en kæmpe tak til alle de frivillige, der har været med til at hjælpe med disse projekter:

  • Trævæggen ved hul 18 er blevet udskiftet, der er nu kørt jord på og sået græs. Dermed er hul 18 sikret i mange år fremad og får snart sit smukke udseende tilbage, men græs helt ud til søen. 
  • Der er sat 107 nye træer strategisk fordelt på hele banen – ikke kun for at stå i vejen, men specielt for at forbedre det visuelle indtryk på vores bane samt give nye udfordring på hele banen.  Med træerne forsvinder nemlig også en del af roughen under træerne, så træerne med tiden bliver eneste udfordring i de områder.
  • Vores parkeringsplads har fået en større renovering, med nye skillevægge og belysning hele vejen rundt.

Alt sammen tiltag der er med til at forskønne vores bane, gøre den visuelt flottere og mere spilbar. Og naturligvis bliver førstehåndsindtrykket af vores klub og områder også betydelig bedre med den nye parkeringsplads og klipningen omkring klubhuset. Og ses kan det på banen, hvilket også Dansk Golf Unions Banekonsulent Allan Brandt kunne konstatere, da han var forbi vores banen i uge 24.

Allan har følgende kommentarer om Aabenraa Golfklubs bane:

Greens fremstår i fin stand god hastighed – 9,5 meter på Stimpmeter – hvilket er helt i top. Banen fremstår virkelig velplejet, fairways er i god stand og tees fremstår også i fin stand

Som en generel kommentar til banen siger Allan Brandt:

Når vi tænker på hvor lidt mandskab i har i Aabenraa Golfklub synes jeg banen fremstår absolut klasse. Ting som godt kunne blive bedre, er filt bekæmpelser i greens. I har gjort meget men her kan i godt komme lidt op, men så skal i have mere mandskab. Alt i alt en flot passet bane af virkelig god kvalitet – i får meget for de penge i bruger.

Se også Allan Brandts video fra besøget i Aabenraa Golfklub på Facebook her

For de interesserede har Allan givet os et par links, som virkelig giver en god beskrivelse af hvorfor greens skal luftes og hvad problemerne er med fil. En meget seværdig video og et læsværdig skriv – se og læs dem her: 

Hvorfor skal greens luftes? (video)

Filt i græsplæner (pdf)

Set med en professional Banekonsulents øjne kan vi altså være meget stolte af vores greenkeeper stab og hvad de formår at få ud af de ressourcer de har til rådighed. 

Husk det når I møder Per og de andre på banen – de gør et storartet stykke arbejde for at vi medlemmer og gæster kan få lov til at nyde vores dejlige sport i så lækre og flotte omgivelser – og på så flot en bane. Stor respekt og stor tak til hele greenkeeper staben! 

 

/

Prikning af greens

Kære Golfere.

Vi skulle have vertikalskåret greens i morgen, men det laver vi om til prikning af greens.

Den tørre periode har gjort at der er kommet alger i nogle af vores greens og at vandet har svært ved at trænge ned i rodzonen, derfor vælger jeg at prikke greens i stedet for.

Vi har lige pt nogle fantastiske greens og det skulle vi jo gerne have i fremtiden, derfor er det vigtigt at vi fortsætter vores strategi med at nedbryde filten i greens. For at nedbryde filten, så kræver det blandt andet at vi prikker/propper greens og fylder sand i hullerne.

Derfor vil vi onsdag lægge et lag sand ud efter endt prikning. De tiltag vi gjorde sidste år, ved blandt andet at fylde ca. 250 tons sand i vores greens har gjort underværker, men vi er langt fra i mål.

Strategien i år er ikke, at gå helt så voldsomt til værks, men mere fylde sand i kontinuerligt, men så i mindre mængder. Beklager de gener det måtte have på boldrullet, vi gør vores yderste for at minimere det.

På Forhånd tak for forståelsen.

Med Venlig Hilsen.

Per Ditlev / Chefgreenkeeper

/

Så kan du godt glæde dig…

Kære golfere.

Fra Onsdag den 31 Marts kl 11 skal vi igen ud og spille golf på vores greens.

Greens er endnu ikke helt i topform, da de kun har været i vækst en lille uges tid, men fra nu og frem, så vil de hurtigt blive bedre for hver dag der går. Der skal spilles med oplæg på fairways og forgreens og skulle man lande i et spor lavet af en maskine, så kan der selvfølgelig droppes fri uden straf.

Alle former for køretøj vil fra den dag også være tilladt.

I tilfælde af frost, så er banen HELT lukket!!  Det er enormt vigtigt at dette bliver overholdt.

Græsset er begyndt at gro, dvs at der igen vil være transport af vand i planten og giver det så frost, så vil græsset knække ved transport på banen. Vintergreens vil derfor også blive lukket fra Onsdag den 31 Marts.

Rigtig god fornøjelse!

/

Greens lukkes….

Vi har netop været ude og sprøjte mod svamp på vores greens og må konstatere at de er i dårlig forfatning. Sygdommen har spredt sig og det vil den fortsat gøre, blandt andet ved stress af græsset og sporer der bliver flyttet rundt af golfspillere.

Vi lukker derfor greens på fredag, altså den 4 december fra morgenstund. Samtidig er banen om morgenen lukket indtil kl. 09:00 til og med udgangen af Februar for at beskytte banen imod morgen frost.

Hvis alt så går vel og greens kommer sig i løbet af vinteren, så kan vi åbne tidligere end normalt.

Skralde spande er taget ind nu, så vi beder spillere selv tage deres affald med ind.

/

Vinteren nærmer sig 🙂

Hej Kære Golfspillere.

Vinteren er over os og vi laver de sidste klargøringer i disse dage. Skraldespande, bænke og boldvaskere bliver taget ind, så tag venligst jeres affald med tilbage til klubhuset, hvor skraldespanden ved hovedindgangen vil blive tømt jævnligt.

Ved frost på greens, så skal der selvfølgelig spilles til vintergreens. Vintergreens har vi prøvet at topdresse (2gange) og klipper dem jævnligt, men det vil være umuligt at få dem til at trille som i nærheden af almindelige greens, så vær lidt large med at give hinanden putts 🙂

Vores almindelige greens nåede ikke helt at lukke sig efter svampeangrebet, så det er en situation vi holder øje med. I værste fald må vi lukke dem, så de kan få ro inden sæsonen 2021, hjælp venligst med IKKE, at spille på dem ved den mindste mistanke om frost og ret nedslagsmærker op, græsset gror minimalt, så de mindste skader vil være at se.

Vi lukker for vandet ned til vaske området til køller og vogne, samt vandet til boldmaskinen på træningsbanen, så fremover vil der være samle selv af bolde og det er vores vinter bolde vi går over til.

Med Venlig Hilsen

Greenkeeperne 🙂

/