Helteakademi starter i Aabenraa Golfklub

I snart 20 år har Aabenraa Golfklub bestræbt sig på at være medlemmernes klub, at tage socialt ansvar, at bidrage med et interessant idrætstilbud på Løjt Land for alle aldersgrupper samt at udbrede kendskabet til golf. 

Derfor er Aabenraa Golfklub også en yderst aktiv spiller mht. Skolegolf, som specielt klasserne på Løjt Skole har stor glæde af.  Klubben tilbyder også med stor succes ”Kronikergolf” – golf for alle med en kronisk sygdom og deres pårørende – i tæt samarbejde med Aabenraa Kommune, Diabetesforeningen og Fritids Rådet.

Astronauterne i Aabenraa Golfklub er også en stor succes under ledelse af rumkaptajnerne Anna Micski og Ronni Christensen. Træningen her er målrettet de 4-15-årige og gruppen er stødt stigende fra 10 i starten i 2020 til nu over 25 Astronauter. Fokus er på leg, glæde, venskaber og udvikling. Det betyder, at hos Astronauterne vægtes det sociale højt og det at ungerne griner, leger og får masser af succesoplevelser. 

Blandt klubbens andre ca. 700 medlemmer har Astronauterne allerede få tilnavnet ”Aabenraas sejeste Golfere” for deres store fremmøde til hver træning (selv i øsende regnvejr), deres ukuelige træningsiver, højlydte grin og glæden der stråler ud af deres øjne, når de ”leger” golf. Kommer man forbi Aabenraa Golfklub en dag Astronauterne træner, så går man helt sikkert derfra med et stort smil på læberne.

Rygterne om arbejdet med Astronauterne og den succes det har bragt med sig har også nået Idrættens Hus og Dansk Golf Union. Derfor er Kaptajn Anna Micski nu inviteret til at videregive Aabenraa Golfklubs erfaringer til alle landet golfklubber under DGU’s Juniormøde senere på måneden i Vejle. 

Og nu tilføjes så endnu et helt nyt koncept, som også kommer til at sortere under “Astronauterne”. 

Helteakademiet

I går er det blevet offentliggjort, at Aabenraa Golfklub i april 2022 udvider vores Astronauter med Helte. Dette skete via en artikel på golf.dk som kan læses her

Kort fortalt har Børneulykkefonden, som arbejder med at få syge børn til at bevæge sig med fysisk aktivitet og sport, længe arbejdet med Helteakademier indenfor f.eks. fodbold. Men de har i et stykke tid haft et ønske om at finde en sportsgren, som ikke var en kontaktsport. Derfor blev DGU kontaktet og herigennem opstod kontakten til Aabenraa Golfklub, grundet det store arbejde klubben i forvejen gør på flere sociale områder. 

Aabenraa Golfklub glæder sig til at kunne tilbyde golf til syge børn via det nye Helteakademi og er sikker på, at det golfsporten og klubben kan tilbyde, vil falde i god jord hos de kronisk syge børn, som ofte føler sig alene og ensomme. Og også her bliver den tætte kontakt til Astronauterne i klubben helt unik. 

Aabenraa Golfklub håber – som det også er tilfældet med “Kroniker Golf” for de voksne – at venner og familie til kronisk syge børn i Sønderjylland hjælpe med at sprede budskabet, så vi kan få kontakt til så mange børn som muligt inden opstarten i 2022. Via “Kroniker Golf” for de voksne har vi også set, at flere venner og nære også starter på golf for på den måde at støtte kronikerne og være en del af deres nyfundne hverdag med golf. 

Interesserede kan kontakte Aabenraa Golfklub på mailadressen prebenskellgaard@gmail.com eller info@aabenraagolf.dk.

 

Udgivet i Nyt fra Aabenraa Golfklub.