Projekt Propning i mål

Kære Golfere 🙂
 
Så er vi nået i mål med projekt propning af greens.
 
Små 60 Tons materiale er skiftet ud i greens, 25 kg hvene er blevet eftersået, 250 kg calcium er blevet tilføjet i rodzonen og de er efterfølgende blevet gødet med organisk gødning.  Proceduren forløb næsten uden problemer, kun putting green viste sig at have så svagt et rodnet, at selve græs “tæppet” løftede sig fra vækstjorden.

Lukker del af putting green

Rodnettet på vores putting greenen er kun ca. 2-3 cm i den første del af greenen. Resten af vores greens har et rodnet på ca 10 cm og det var i 2019 på ca. 5 cm – så vi bevæger os i den rigtige retning. Men det korte rodnet på putting green gør, at jeg lukker for den del af greenen resten af året, så rodnettet kan udvikle sig mest muligt inden sæsonen 2023.
 
Jeg vil gerne sige tusind tak til de mange frivillige, der mødte op for at hjælpe os i mål, i er sku fantastiske 🙂
 

Spiller med oplæg

Tørken har været hård ved vores bane og det gør, at vi i den næste tid vil prikke teestederne med 12 mm spyd og vertidræne vores forgreens med 18 mm spyd i 20 cm dybde. Disse huller vil blive fyldt op med organisk sand. Da det er nogle ganske betragtelige huller, så spiller vi med oplæg på fairways og forgreens resten af året. På fairways skyldes oplægget, at græsset først skal i gang med at gro igen og det vil tage noget tid, inden det igen kan bære bolden. 
 
Vi håber at græsset tager godt imod vandet fra oven og at vi snart kan begynde at stribe banen så flot op som i har været vant til.

Med venlig hilsen
Per Ditlev
Chefgreenkeeper 
Aabenraa Golfklub
Udgivet i Greenkeeper, Nyt fra Aabenraa Golfklub.