Solheim Cup – ikke kun for de professionelle

IMG_4426

24 damer, røde og blå farver, solskin og højt humør. DET må være opskriften på den perfekte Solheim Cup i Aabenraa Golfklub.

Lørdag d. 4. september var det tid til Tirsdagspigernes årlige Solheim Cup – damernes udgave af Ryder Cup, hvor USA og Europa møder hinanden. Henover foråret og sommeren, har Tirsdagspigerne dystet om de eftertragtede pladser til Solheim Cup. 

De 24 spillere, var på forhånd delt op på et USA hold og et Europa hold, så farverne var der styr på. USA pyntede banen med de røde farver, mens Europa dominerede i de blå farver. Europa var de forsvarende mester fra 2020, og ville kæmpe hårdt for at beholde trofæet.

Lørdag formiddag blev der spillet foursome – for at introducere nye deltagere til hulspilssystemet. Efter de 6 matcher var stillingen 3,5 til USA og Europa 2,5 point. Holdene lå tæt, og der var lagt op til en spændende finale om eftermiddagen, hvor alle 24 spillere skulle ud i 12 singlematcher.

Koncentrationen var stor, og der blev kæmpet om alle slag, og få bolde blev ‘givet’. Selv de korte putts kunne man misse, når nu spændingen var stor. Efter de første 6 singler, stod holdene lige, men så begyndte tavlen at få en rødlig farve… Selvom flere matcher først blev afgjort på de sidste huller, et par enkelte endda på hul 18, så var det USA der løb med sejren.
USA vinder singles matcherne med 7 mod Europas 5, og dermed vinder USA den samlede dyst med 10,5 mod 7,5IMG_4471.

Stort tillykke til USA for en flot indsats.

Kæmpe TAK til arrangørerne/holdkaptajneren Dagmar Povlsen og Annette Dreier, som stod for et flot arrangement med goodiebags til alle spillere, flot opdækning i klubhuset med røde og blå farver, dejlig frokost, kaffe og kage – hjemmelavet æblekage MED masser af flødeskum, som smagte ekstra godt, og var velfortjent efter 36 spillede huller.

Europa er uden tvivl klar til at generobre trofæet i 2022.

Udgivet i Nyt fra Aabenraa Golfklub.