To Aabenraa spillere til EM!

I weekenden den 2-4 juni i år vil hele to spillere fra Aabenraa Golfklub være med, når “2022 EUROPEAN MID AMATEUR CHAMPIONSHIPS” for kvinder afvikles på Golf Du Médoc Resort i Frankrig.

Det drejer sig om Frederikke Ellehøjgaard og Pernille Midtgaard, der begge er kommet til Aabenraa Golfklub her i vinterpausen. Frederikke Ellehøjgaard er med til EM for tredje gang og har en 17. plads fra forrige års EM i Schweiz som bedste resultat. Pernille Midtgaard er med for anden  gang efter debut på Mallorca sidste år hvor hun desværre missede cuttet.

Frederikke (tv) og Pernille ved sidste års EM for Mid-Age på Mallorca.

Frederikke Ellehøjgaard udtaler om deltagelsen:
Pernille og jeg er begge inde i feltet når der 2-4 juni og vi rejser derned allerede den 30. maj og får spillet 2 prøverunder inden det går løs. Jeg har selv en målsætning om at klare cuttet og forbedre min placering fra forrige år i Schweiz. Så en top 15 ville være fantastisk, men alt kan jo ske i golf.
 
Men jeg glæder mig til igen at opleve det setup der leveres når EGA hoster disse EM turneringer. Det er utroligt professionelt og 100% på højde med de store tours – det gælder både banen og faciliteterne. 
For Pernille Midtgaard er målsætningen og formålet med årets deltagelse lidt anderledes: 
Jeg deltog sidste år og var den med højest hcp i feltet på ca 55 spillere. Uden forventninger endte jeg alligevel midt i feltet kun få slag fra Cut grænsen. Så i år vil det da være fedt, hvis jeg kan klare cut grænsen og spille med alle 3 dage – det må være min spillemæssige målsætning/ambition.
 
Jeg er også meget rejse glad og social og det er en god mulighed for samtidigt at stifte bekendtskab med nye baner og møde spillere af forskellig nationalitet. Midage herrer spiller jo også samme tid og sted, så det er et kæmpe setup og en speciel stemning at få lov at opleve. Og så kan det da noget, når starteren annoncerer spiller navn og land på første tee.
For begge spillere handler deltagelse i EM for Mid-age dog også om primært om udfordringen: 
Det at få lov at konkurrere og spille med en masse dygtige damespillere i samme (brede) aldersgruppe er jo fantastisk. Når vi spiller individuelle Mid-age elite turneringer herhjemme er det typisk de samme 3-5 spillere der stiller op og ofte bliver rækken ikke til noget, da der ikke er de påkrævede 3 spillere.  Så at være med i et fuldt felt på 55 dygtige spillere er en helt anderledes oplevelse og det giver lidt til selvtillidskontoen, når man så kan se, at man altså godt kan være med. 
Udover deltagelse i EM satser Frederikke Ellehøjgaard på at spille yderligere 2-3 internationale turneringer i år blandt andet i Sverige, Frankrig og Portugal. For Pernilles vedkommende vil tiden vise, hvor mange andre internationale turneringer det mere bliver til – men det skal vi nok altsammen høre mere om.  
 
Frederikke og Pernille fra Aabenraa Golfklub er de 2 ud af 3 danske deltagere i året EM for Mid-Age. Den sidste danske kvindelig spiller mere i EM for Mid-Age, nemlig Christine Lindeblad fra Hedeland Golfklub. 
 
 
Udgivet i Nyt fra Aabenraa Golfklub.