Nyt fra banen

Her finder du vigtig information omkring greenkeepernes arbejde på banen og andet interessant information skrevet af vores egne greenkeepere.

Uanset nedenstående artikler som er et informations- og nyhedsfeed, så er de “Lokalregler” under afsnittet “Banen” altid de lokale regler der gælder. Læs de lokale regler her

Læs eventuelt vore vinterbaneregler her

 

Vertikalskæring af greens/eftersåning teesteder

Hej kære golfere.

De næste par dage vil vi vertikalskære vores greens. Da vi tager lidt mere græs af end tidligere, så er det en mere langsommelig proces, men vil være afsluttet senest onsdag eftermiddag. Greens bliver efterfølgende eftersået og topdresset.

Teestederne er i skrivende stund ved at bliver eftersået, opgaven forventes afsluttet inden ugens udgang.

Alt i alt, så er greens ved at lukke sig fint, men vi har stadig et stykke vej inden de er hvor de skal være. Teestederne vil blive eftersået, topdresset og gødet, så de står klar til pink cup landsfinale næste fredag og ikke mindst i fremtiden kommer til at fremstå perfekte.

Resten af banen har haft godt af vandet og er i fin stand, så ud og nyde det.

MVH Per Ditlev / Chefgreenkeeper

P.S Husk at melde jer til turnering den 20 oktober 🙂

/

Prikning af greens

Greens bliver prikket onsdag den 21 og efterfølgende rullet. Det burde give minimale gener.

Mvh Per Ditlev

/

Vertikal skæring

Hej kære golfere.

Vi har netop overstået vores dobbelte vertikalskæring og vil så topdresse greens efterfølgende.

Vi er desværre ikke i mål med antraknosen endnu, så efter den kommende weekend vil vi igen hæve klippehøjden til 3.8mm og skåne greens. Det er stress der giver os skaderne på greens og et filtlag der er bygget op igennem årene. Jeg laver en langsigtet plan for pleje på greens, så vi ikke lander i samme situation igen.

Med Venlig Hilsen Per Ditlev

Chefgreenkeeper

/

Prikning af greens

Kære golfere.

Mandag den 5 august vil greens blive prikket. det gøres for at skabe bedre vækst betingelser og nærings optagelse. Antrachnosen er så småt på vej retur og prikningen vil hjælpe til med at fjerne det sidste. Vi prikker med 8mm spyd og ruller efterfølgende greens, tirsdag morgen skulle greens gerne trille optimalt igen.

Vi har i den senere tid desværre oplevet at spillere slår selvom greenkeeperen ikke er væk, eller har givet tegn til at der kunne udføres et slag. Det er uacceptabelt og uden grund at vi konstant skal frygte at blive ramt når vi passer vores arbejde. Vent til greenkeeperen har givet signal, eller er uden for rækkevidde.

 

Med Venlig Hilsen.

Chefgreenkeeper Per Ditlev

/

Mindre fart på greens

Greens vil i nærmeste fremtid falde en smule i fart da vi har fået antrachnose syge i dem.

Det er en svampesyge der opstår ved stressede forhold og for lidt vanding. Vi kunne desværre ikke vande i knap 3 uger da der var lyn nedslag i vores styring til vandet og derfor skal greens nu have bedre vækstforhold.

Jeg vil i den kommende uge hæve klippe højden fra 3.2mm til 4mm, rulle mere end vi klipper og topdresse. Vi skulle gerne være hurtigt tilbage på sporet, da målet er en green speed på 9, men i uge 30 vil den ligge på 8.

Mvh chefgreenkeeperen

/

Forsøg med nye afstandsmarkeringer

Rød markering – 100 m til midt green
Blå markering – 50 m

Vi gennemfører et forsøg med en ny slags afstandsmarkering end vores pæle ude i siden. Disse nye afstandsmarkeringer placeres midt i fairway og i første omgang som forsøg på hul 1.

Disse markeringer vil for os greenkeepere betyde mindre tidsforbrug, da vi ved de gamle pæle i siden af fairway skulle af klipperen 2 gange pr. pæl for første at fjerne den og sidenhen for at sætte den i igen. Samlet på hele banen betød det 36 gange af og på maskinen hvilket tager unødig tid.

Hvid markerer 200 meter til midten af green, gul er 150 meter, rød er 100 meter og blå er 50 meter.

Mvh
Greenkeeperne

/

Forsøg ved hul 18

På forsøgsbasis er den tidligere vej væk fra hul 18 bagom 10 tee blevet ændret. Der er nu lavet en sti op af bakken igen og forbi klubhuset til højre, således at runden ender på højre side af klubhuset.

Forsøget gennemfører for at se, om dette kan være et bedre sti-forløb end det forrige, som forstyrrede spillere der skulle slå ud på hul 10. Og mest af alt så sled det hårdt på græsset foran vores flotte terrasse med den megen transport.

Der indsamles nu data og reaktioner på det nye forløb og det vil løbende blive vurderet, om dette er en bedre løsning end den tidligere.

Mvh
Greenkeeperne

/