Nyt fra banen

Her finder du vigtig information omkring greenkeepernes arbejde på banen og andet interessant information skrevet af vores egne greenkeepere.

Uanset nedenstående artikler som er et informations- og nyhedsfeed, så er de “Lokalregler” under afsnittet “Banen” altid de lokale regler der gælder. Læs de lokale regler her

Læs eventuelt vore vinterbaneregler her

 

Døde grene er fjernet

Den kraftige blæste for et stykke tid siden har knækket lidt grene rundt omkring på vores bane – og samtidig har der også været døde grene flere steder, der med tiden kunne udgøre en fare for spillere. 
 
Heldigvis har chef greenkeeper Per Ditlev i dag haft frivillig hjælp fra en uddannet topkapper, som har været ude og fjerne disse både knækkede og døde grene.
 
Det drejer sig primært om det store egetræ på vej til hul 1 fra klubhuset og den pil, der står bag hul 18.
 
Stor tak til vores frivillige topkapper – virkelig et flot stykke arbejde. 
 
/

Nyt fra Greenkeeperne Uge 37

Så er der nyt fra Greenkeeperteamet. 
 
På tirsdag den 19 september, da x vertikalskærer vi greens.
 
Det er med henblik på at skabe noget jævnhed og fart i greens frem mod sponsor turnering og sønderjyske mesterskaberne.
 
De vil efterfølgende få et tyndt lag topdress. Greens er tilbage i topform efter få dage.

Med venlig hilsen
Per Ditlev
Chefgreenkeeper 
 
/

Nyt fra Greenkeeperne uge 35

Kære golfere 🙂
 
Pga det meget våde vejr de seneste mange uger, så prikker vi greens tirsdag og onsdag morgen i den kommende uge. (Uge 35)
 
Det bliver med 8mm solide spyd og efterfølgende bliver greens rullet, så generne vil være minimale.
 
Efterfølgende hæver jeg klippehøjden fra 3mm-4mm da greens viser tegn på stresskader. 
 
Mvh Per Ditlev 
Chefgreenkeeper Aabenraa Golfklub 
 
/

Nyt fra Greenkeeperne Uge 34

Kære Golfere i Aabenraa Golfklub.
 
Så er det tid til en lille opdatering fra os greenkeepere.
 
Som i nok har lagt mærke til, så gror græsset enormt godt for tiden, faktisk afsindigt godt!! Vi bruger langt størstedelen af vores tid på at klippe, men på trods af det, så er det svært at følge med. Afklip og lidt længere semirough end i er vant til, er desværre nogle af de følger, som det meget fugtige og lune vejr har bragt med sig, men positivt er det jo, at det er grønt 🙂
 
Greens har igen i år haft det rigtigt fint på trods af den super tørre juni og nu meget våde juli, så har de formået at holde sig omkring 9 på stimpen (Stimpmeter – læs mere her) og trille jævnt, så rart at de har artet sig. 
 
Vi begynder så småt at holde øje med svampesygdomme og andre stressrelaterede skader og samtidigt hæver vi også klippehøjden, hvis disse begynder at vise sig, men det vil jeg løbende opdatere. Typisk er dog at vi hæver til 4mm fra 3.2mm, så greens falder til 8 på stimpen, men først når det er nødvendigt!!
 
Forgreens er i skrivende stund ved at blive eftersået, vi beklager de små gener det måtte have.
 
Håber i får lavet en masse birdies, vi ses derude 🙂
 
Med Venlig Hilsen.
 
Per Ditlev
Chefgreenkeeper
 
/

Ændring af lokalregel per 19. juni – VIGTIGT

Regeludvalget har i samråd med chefgreenkeeper Per Ditlev besluttet at ophæve følgende lokalregel:

Oprevet jord omkring nyplantede træer betragtes som unormale baneforhold – lempelse efter regel 16.1.

Ændringen træder i kraft pr. 19/6 2023.

/

Nyt fra Greenkeeperne Uge 24

Ja – der er meget tørt på vores bane lige nu, specielt på fairways og vi kan alle blive enige om, at vi trænger til lidt vand. Der henstilles til, at det passes MEGET PÅ med f.eks. cigaretrygning på banen – kan man lade være, så….. 

På trods af tørken skal vores greens, som blev meget rost af alle deltagere i D-Tour i weekenden, naturligvis plejes. Greens er i fin stand og vores plejeplan fortsætter som planlagt, også for at blive i top stand til Uge 29. 

Mandag en 12. juni og tirsdag den 13. juni prikker vi greens med 8 mm solide spyd. Da vi ruller greens efterfølgende skulle dette gerne kun give minimale gener for rullet af bolden på greens. Greens bliver også rullet tirsdag morgen.

Tirsdag den 20. juni – i uge 25 – vertikalskærer vi greens. Efterfølgende bliver de eftersået, gødet og topdresset.

Med venlig hilsen
Chefgreenkeeper
Per Ditlev & Team.

 

/

Vandingsanlægget – banens “hjerte”

Vores greenkeeperteam med Chefgreenkeeper Per Ditlev i spidsen er for tiden ude for at inspicere vores vandingsanlæg, så alt er klar til en forhåbentlig fantastisk sommer. 

Vandingsanlægget kan man vist godt kalde “Hjertet” på vores golfbane, for uden det ville det ikke være muligt at holde vores greens i så flot stand hele året rundt – også igennem en forhåbentlig varm sommer. 

Ved anlæggelsen af banen blev der lagt vægt på, at banen og specielt vanding skulle være fremtidssikret og så økonomisk som muligt. Derfor er anlægget installeret så sindrigt, at det vand der bruges for 80-90 % vedkommende kommer fra vores søer omkring hul 17 og 18. Vandet kører igennem et filtreringssystem inden det kommer ud i vandings systemet for at undgå alger mm. i vandings vandet. 

Samtidig er styringen af anlægget top moderne hvilket vil sige, at det er computerstyret af greenkeeperteamet. Dermed kan der også indstilles forskellige frekvenser af vanding, hvilke greens skal vandes hvornår – og på hvilket tidspunkt af dagen. Samtidig kan greenkeeperteamet også via computeren fjernstarte vanding, hvis f.eks. ekstra vanding er nødvendig. 

Med et så sofistikeret anlæg følger også speciel vedligeholdelse, da anlægget naturligt nok består af mange “skrøbelige” dele, der skal holdes rene. Greenkeeperteamet har sendt et par billeder for at vise, hvorledes udskiftning af sprinkler boks og en reparation af en magnet ventil forgår. Det er denne ventil, der åbnes og lukkes af et signal fra computeren og i dette tilfælde er det styringen til green 3. Der sidder en sådan ventil ved hver eneste green på hele banen og disse er så alle fastgjort til hovedledningen. 

Nedenstående billeder vises i rækkefølge af reparationen og rengøring. 

Så når i for fremtiden kommer forbi et sådan dæksel, så ved i nu, hvor vigtig en del af vores smukke golfbane disse er. Så pas godt på dem 🙂 

 

/