Nyt fra banen

Her finder du vigtig information omkring greenkeepernes arbejde på banen og andet interessant information skrevet af vores egne greenkeepere.

Uanset nedenstående artikler som er et informations- og nyhedsfeed, så er de “Lokalregler” under afsnittet “Banen” altid de lokale regler der gælder. Læs de lokale regler her

Læs eventuelt vore vinterbaneregler her

 

Robotklipper – hvad gør jeg ?

Vi har jo fået robotklippere i Aabenraa Golfklub – men hvad gør du egentlig, hvis din bold kommer i kontakt med den? 

En robotplæneklipper er en ekstern påvirkning af din bold på samme måde, som hvis den havde været bemandet af en greenkeeper.

Første scenarie:

Rammer robotklipperen din bold, der ligger stille i det generelle område, gælder Regel.9.6 (Bold løftet eller flyttet af ekstern påvirkning) i kombination med Regel 14.2 (Genplacere bolden på stedet). Dette betyder at bolden skal genplaceres på det oprindelige sted uden straf. Hvis lejet for bolden er ændret, anvendes Regel 14.2d(2) (genplacere på det nærmeste sted med et leje, der ligner det oprindelige leje mest muligt).

Andet scenarie:

Hvis man rammer robotklipperen, når den kører, gælder Regel 11.1 (Bold i bevægelse rammer tilfældig person, dyr eller genstand). Dette betyder, at bolden skal spilles som den ligger, uden straf. (dette gælder også strafområder og især out of Bounds, hvor der så skal spilles en ny bold – her dog med straft i begge tilfælde). Hvis bolden er kommet til hvile oven på robotklipperen i bevægelse, skal bolden dog genplaceres på stedet, hvor bolden først lagde sig til hvile på robotklipperen. 

Tredje scenarie:

Er plæneklipperen i ladestationen, betragtes den som en ikke flytbar forhindring, og man har frit drop efter Regel 16.1b.

 

/

Lidt vandudfordringer ved 1. tee !

/

Nyt fra Greenkeeperne uge 21 2024

Vi er endelig ved at komme på ret køl efter den megen nedbør vi har oplevet i årets første måneder. 

De nye træer imellem hul 8 og hul 12 er nu kommet i jorden. Derfor er der i øjeblikket kørespor i dette område som anses som “Areal under reparation” – følg venligst regel 16. Da området er alt for stort til at afmærke, henstilles der til, at alle følger deres sunde fornuft i til at definere det aktuelle område, såfremt man skulle komme i den retning under spil 🙂 

På mandag den 13. maj vil oplæg på banen blive ophævet. 

 

/

Nyt fra Greenkeeperne Uge 17

Så er der kort nyt fra Greenkeeperne.

Vi åbner for brugen af køretøjer den 1 maj.

Tirsdag den 30 april, x vertikalskærer vi greens, eftersår og topdresser efterfølgende.

Med venlig hilsen
Per Ditlev
Chefgreenkeeper Aabenraa Golfklub

/

Nyt fra Greenkeeperne Uge 15 2024

Kære Golfere i Aabenraa Golfklub 🙂
 
Så er der tid til en opdatering fra os greenkeepere.
 
Det er vist unødvendigt at fortælle hvor våd banen er, eller hvor irriterende det er med alt det nedbør og banelukning heraf. Men hold da op, hvor er det irriterende 🙁 Og ja – banen er desværre stadig lukket til og med på søndag 🙁 
 
Jeg vil i denne opdatering hellere fortælle lidt om, hvad vi har lavet indtil videre og de tanker jeg gør mig omkring 2024.
 
– Alle de fine nye træer er i jorden, eller det vil sige næsten alle. Der mangler stadig at komme 15 lind ud imellem hul 8/12. De træer er dog så store og ikke mindst tunge, at vi skal leje en større maskine ind for at løfte træerne derud(de vejer ca 1 ton). Den maskine kræver dog at det er tørt derude og specielt i starten af hul 8, er det helt enormt vådt, ja der er faktisk en ny sø i skrivende stund. Vi risikerer ganske simpelt at sidde fast med maskinen og ikke mindst vælte med hele projektet. Træerne står dog og hygger sig inde ved maskinhuset og trives fint i deres jordklump, de får jo vand nok! Træerne kommer ud så snart det er muligt.
 
Robotterne har været ude og køre og jeg er så småt blevet klogere på deres små finurligheder og deres egenskaber og ikke mindst hvad de kan og ikke kan. Jeg må bare sige, at jeg er imponeret over deres indsats og klippekvalitet, specielt i denne meget våde periode. Havde vi skulle bruge de traditionelle maskiner, så havde vi ikke haft den fjerneste chance for at klippe fairways, men disse små maskiner drøner stille og roligt rundt og gør deres ting. Dog har vi taget dem ind i dag, da det er blevet for meget og der står blankt vand flere steder. Kapaciteten som har været det helt store spørgsmål er fremragende og som det ser ud, så klipper de fairways ca 3.5 gange i ugen, hvilket er mere end beregnet, så det er fantastisk. Til info, så kommer der en ekstra antenne op ved gult teested på hul 4, da vi har en død zone bag green 3, hvor robotten ikke får signal. Antennen vil blive sat op i den kommende uge.
 
– Vores putting green er i dårlig forfatning og vi bliver nødt til at indføre forbud mod chip og indspil. Rodnettet har det så dårligt pga for meget transport på den, at hver gang vi prikker greenen, så forlader græsset vækst jorden og giver de store skader som i sikkert har set. Det er et tydeligt tegn på filtlag som er skabt af traktose, hvor vandet ikke længere kan trænge igennem græsset. Vi vil prikke manuelt igennem året og tilføre sand, så vi sikrer os, at vandet kan komme igennem overfladen og om et par år, så vil vi igen have en acceptabel rodzone på greenen. Indtil da, så henviser vi til indspilsområdet på træningsbanen og det område vil vi så give noget ekstra opmærksomhed, så snart at vejret tillader det, men for vores alles skyld, brug fremover kun putting green, til at putte på.
 
– Ellers er banen i fin form og så snart vi kan, så begynder vi at vertikalskære greens, teesteder, forgreens og efterfølgende efterså og topdresse disse områder, så alt står lækkert 🙂 Og som noget nyt i år, så bliver fairways striglet, så vi stresser ukrudtet og skaber endnu bedre vækstbetingelser for græsset, så de bliver tættere i græsset, end hidtil set, vi glæder os super meget til det sker 🙂
 

Det var alt for nu, glæder mig til vi igen ses derude.

 

Med Venlig Hilsen

Per Ditlev
Chefgreenkeeper 
Aabenraa Golfklub
/

BANEN LUKKER – Greenkeeperne Uge 15

Kære Golfere i Aabenraa Golfklub
 
Det er dybt beklageligt nu vi lige var kommet i gang, men grundet det megen nedbør der er kommet – og det der kommer – må vi desværre lukke banen med øjeblikkelig virkning og til og med på søndag, den 7. april. 
 
Skulle det vise sig, at vejret vil arte sig lidt bedre end forventet, så melder vi naturligvis nyt ud før tid. 
 
Med venlig hilsen
Per Ditlev
Chefgreenkeeper
Aabenraa Golfklub.
 
 
/

Nyt fra Greenkeeperne Uge 9

Kære Golfere i Aabenraa Golfklub 🙂
 
Så er der godt nyt !! 
 
Vores smukke bane åbner fredag eftermiddag – den 1. marts.
 
Der vil være nyklippede og ny rullede greens og putting green vil også være åben! Putting green trænger til en kærlig hånd, men om en uges tid vil den blive prikket og repareret. 
 
I forbindelse med åbningentages vinterflagene ind, så banen er helt lukket hvis der eventuelt skulle komme frost.
 
Herunder supplerer vi lige med sidste uges melding om de spændende projekter her i opstarten af 2024:
 
– Plantning af 75 træer
– Opsætning af robotter på fairways, Det er 3 robotter der skal passe vores fairways og det er typen Husqvarna Ceora 546, som vi havde på demo i sommers.
 
Se robotternes zoner på kortet herunder.
 
– Gul Zone er robot 1 
– Rød Zone er robot 2
– Blå Zone er robot 3
– Pink er placering af antenner
– Lilla bliver opladning/parkering for alle 3 robotter
 
Ellers vil vi prikke vores greens med 12mm solide spyd og give dem sand efterfølgende. Greens er i super fin stand efter vinteren og efter et par klip og noget vedligehold, så forventer jeg et lækkert rul på dem allerede i opstarten af sæsonen, dog er de så mættede af vand lige nu, så transport med tungere maskiner er umuligt.
 
Jeg er så heldig, at en enkelt person har meldt sig til at rive bunkers om tirsdagen, hvis andre skulle have lyst til at hjælpe os på banen, med bunkers, et klip, eller måske muldvarpe fanger, så må i meget gerne kontakte mig. på telefon 22158946, eller mail keeper@aabenraagolf.dk  der er opgaver som kræver lidt fysik og så er der opgaver der kræver at man hygger sig på en maskine 🙂
 
Lad os nu krydse fingre for, at denne rekord våde start på året vender til det bedre, så vi alle kan komme ud på noget nyklippet græs, vi glæder os i hvert fald til at se jer alle igen.

Med Venlig Hilsen

Per Ditlev
Chefgreenkeeper 
Aabenraa Golfklub
/