Robotklipper – hvad gør jeg ?

Vi har jo fået robotklippere i Aabenraa Golfklub – men hvad gør du egentlig, hvis din bold kommer i kontakt med den? 

En robotplæneklipper er en ekstern påvirkning af din bold på samme måde, som hvis den havde været bemandet af en greenkeeper.

Første scenarie:

Rammer robotklipperen din bold, der ligger stille i det generelle område, gælder Regel.9.6 (Bold løftet eller flyttet af ekstern påvirkning) i kombination med Regel 14.2 (Genplacere bolden på stedet). Dette betyder at bolden skal genplaceres på det oprindelige sted uden straf. Hvis lejet for bolden er ændret, anvendes Regel 14.2d(2) (genplacere på det nærmeste sted med et leje, der ligner det oprindelige leje mest muligt).

Andet scenarie:

Hvis man rammer robotklipperen, når den kører, gælder Regel 11.1 (Bold i bevægelse rammer tilfældig person, dyr eller genstand). Dette betyder, at bolden skal spilles som den ligger, uden straf. (dette gælder også strafområder og især out of Bounds, hvor der så skal spilles en ny bold – her dog med straft i begge tilfælde). Hvis bolden er kommet til hvile oven på robotklipperen i bevægelse, skal bolden dog genplaceres på stedet, hvor bolden først lagde sig til hvile på robotklipperen. 

Tredje scenarie:

Er plæneklipperen i ladestationen, betragtes den som en ikke flytbar forhindring, og man har frit drop efter Regel 16.1b.

 

Udgivet i Greenkeeper, Nyt fra Aabenraa Golfklub.