Ungdomsafdeling

Aabenraa Golfklub har altid haft stor fokus på ungdommen og der er mange muligheder for unge i golf, lige meget om du er ny eller om du har spillet golf i mange år.

Visionen for ungdomsafdelingen i Aabenraa Golfklub er at skabe et attraktivt træningsmiljø, hvor hver spiller kan udvikle sig, og det gode sociale sammenhold, er med til at skabe glæden ved sporten.

Ungdomstræningen er opdelt som følger:

Juniorastronauter træner onsdage 16.30-17.15
Seniorastronauter træner onsdage 17.15-18.15
Juniorer træner onsdage fra kl. 18:15-19:15.

I Aabenraa Golfklub er alle børn og unge velkommen til at komme til “prøvetræning”. Dvs. du kan deltage i nogle uger inden du beslutter om golfen er noget for dig.

Et ungdoms medlemskab i Aabenraa Golfklub koster ikke mere end at gå til fodbold eller håndbold – du kan se de aktuelle kontingentsatser her. 

Skulle der være spørgsmål er man altid velkommen til at kontakte juniorudvalget eller se på vores Facebook sider.

 

 

 

 

 

 

Vil du også være Astronaut, eller kender du én?

  • Kan du hoppe på ét ben?
  • Kan du løbe zigzag?
  • Kan du lide at have det sjovt?
  • Og vigtigst, kan du lide flødeboller?

Hvis du kan svare ja, så kan DU også blive Astronaut!

Hvad har alt det med golf at gøre? 

Jo, det skal være sjovt at gå til golf! Nye venskaber dannes, og lysten til at komme til træning er der, uge efter uge  Astronauterne har en fest! Er du nysgerrig, eller kender du én der er, kontakt Kaptajn Ronni eller Kaptajn Anna.

Hvad er Astronauterne

Astronauterne er et godt sted at starte, hvis du er pige eller dreng og har lyst til at teste om golf er din nye sport.

Vi har som udgangspunkt målrettet Astronauterne mod de 4 til 15-årige. Men er du yngre eller ældre og synes Astronauterne passer godt til dig, så er du også velkommen.

Vi ønsker at give Astronauterne den bedste start på livet som golfspiller. Fokus er på leg, glæde, venskaber og udvikling. Det betyder, at vi vægter det sociale højt og at ungerne griner, leger og får masser af succesoplevelser.

Se Astronauterne Kalender for 2023 her

At være forældre til en Astronaut eller junior betyder, at du muligvis er trådt ind i en ny og anderledes verden, specielt hvis du ikke spiller golf.

Men frygt ikke, for uanset om du selv spiller eller ej, har vi brug for hinanden for i fællesskab at skabe en god start på livet som golfspiller.

Vi har derfor brug for at du engagerer dig i dit barns golf og at du dermed bliver en del af fællesskabet.

Vi benytter onsdagens træning samt Facebookgruppen “Astronauterne – Aabenraa Golfklub” til at kommunikere med hinanden. Siden finder du her

Der er allerede mange aktiviteter slået op i denne gruppe og gruppen er offentlig, så alle – også bedsteforældre eller andet – kan blive medlem og følge med i, hvad der er af aktiviteter og hvornår.

Vi har lavet en folder angående Astronauterne i Aabenraa Golfklub som du kan læse her og som du naturligvis gerne må dele med andre interesserede.

Du kan kontakte Astronauterne i Aabenraa Golfklub via astronauterne@aabenraagolf.dk

Vel mødt hos Astronauterne i Aabenraa Golfklub

D-Tour er en individuel turnering for børn og unge op til og med 24 år (dvs. til og med årgang 1999). Hensigten med denne turnering er at få så mange børn og unge ud og spille turnering som muligt. Turneringen er handicapregulerende, har fokus på udvikling, mulighed for spisning samt præmieoverrækkelse.

D-Tour består af 6 afdelinger og finalespil (Super Cup, Mini Cup og Maxi Cup) fordelt på U13, U16, og U25. Hver gruppe spiller på 2 forskellige niveauer: A-rækken og Mester-rækken inddelt på baggrund af handicap (se tabel nedenfor).

Ud over de nævnte rækker, spilles der også om bedste bruttoscore i hver turnering.

Hver afdeling afvikles 6 forskellige steder fordelt i hele landet på fastsatte spilledage. Som udgangspunkt afvikles der én turnering i hvert distrikt per afdeling.

Dog afholdes der per afdeling to turneringer i distrikt 4 og omegn. Deltagerne spiller som udgangspunkt i eget distrikt.

Du kan læse mere om D-Tour på DGUs hjemmeside ved at klikke her (åbner i nyt vindue)

HUSK man søger selv for transport og evt. afbud hvis ikke man kan deltage

Læs alt om Ungdomsturneringer under DGU her

HUSK man søger selv for transport og evt. afbud hvis ikke man kan deltage

Som junior/astronaut opfordres du (eller dine forældre mm.) til at tilmelde dig Aabenraa Golfklubs Astronaut side på Facebook, da der her også vil komme diverse informationer. 

Klik på linket herunder for at komme til Facebook siden for Juniorer og Astronauter i Aabenraa Golfklub

Aabenraa Golfklub – Astronauter

Aabenraa Golfklub – junior

På linket herunder finder du en regelprøve fra Dansk Golf Union. Klik på linket og test din viden omkring golfregler og se, om du måske skal læse lidt op på den.

Regelprøve DGU (Åbner i et nyt vindue)

I den sønderjyske greenfee aftale er det aftalt, at juniorer spiller gratis på hinandens baner også uden følge med voksne. De baner der er i denne gensidighedsordning er:

Aabenraa Golfklub
Sønderborg Golfklub
Nordborg Golfklub
Tønder Golfklub
Sønderjyllands Golfklub, Uge
Haderslev Golfklub
Benniksgaard Golfklub, Rinkenæs

Derudover har flere danske golfklubber indgået aftaler angående juniorer der enten kan spille gratis eller spille gratis i følge med voksne.

Hvilke klubber der tilhører hvilken ordning kan du se her (åbner i nyt vindue)

Kontakt Aabenraa Golfklub

Telefon: 74 750 750     Mail: info@aabenraagolf.dk eller astronauterne@aabenraagolf.dk