Nyt fra Greenkeeperne Uge 15 2024

Kære Golfere i Aabenraa Golfklub 🙂
 
Så er der tid til en opdatering fra os greenkeepere.
 
Det er vist unødvendigt at fortælle hvor våd banen er, eller hvor irriterende det er med alt det nedbør og banelukning heraf. Men hold da op, hvor er det irriterende 🙁 Og ja – banen er desværre stadig lukket til og med på søndag 🙁 
 
Jeg vil i denne opdatering hellere fortælle lidt om, hvad vi har lavet indtil videre og de tanker jeg gør mig omkring 2024.
 
– Alle de fine nye træer er i jorden, eller det vil sige næsten alle. Der mangler stadig at komme 15 lind ud imellem hul 8/12. De træer er dog så store og ikke mindst tunge, at vi skal leje en større maskine ind for at løfte træerne derud(de vejer ca 1 ton). Den maskine kræver dog at det er tørt derude og specielt i starten af hul 8, er det helt enormt vådt, ja der er faktisk en ny sø i skrivende stund. Vi risikerer ganske simpelt at sidde fast med maskinen og ikke mindst vælte med hele projektet. Træerne står dog og hygger sig inde ved maskinhuset og trives fint i deres jordklump, de får jo vand nok! Træerne kommer ud så snart det er muligt.
 
Robotterne har været ude og køre og jeg er så småt blevet klogere på deres små finurligheder og deres egenskaber og ikke mindst hvad de kan og ikke kan. Jeg må bare sige, at jeg er imponeret over deres indsats og klippekvalitet, specielt i denne meget våde periode. Havde vi skulle bruge de traditionelle maskiner, så havde vi ikke haft den fjerneste chance for at klippe fairways, men disse små maskiner drøner stille og roligt rundt og gør deres ting. Dog har vi taget dem ind i dag, da det er blevet for meget og der står blankt vand flere steder. Kapaciteten som har været det helt store spørgsmål er fremragende og som det ser ud, så klipper de fairways ca 3.5 gange i ugen, hvilket er mere end beregnet, så det er fantastisk. Til info, så kommer der en ekstra antenne op ved gult teested på hul 4, da vi har en død zone bag green 3, hvor robotten ikke får signal. Antennen vil blive sat op i den kommende uge.
 
– Vores putting green er i dårlig forfatning og vi bliver nødt til at indføre forbud mod chip og indspil. Rodnettet har det så dårligt pga for meget transport på den, at hver gang vi prikker greenen, så forlader græsset vækst jorden og giver de store skader som i sikkert har set. Det er et tydeligt tegn på filtlag som er skabt af traktose, hvor vandet ikke længere kan trænge igennem græsset. Vi vil prikke manuelt igennem året og tilføre sand, så vi sikrer os, at vandet kan komme igennem overfladen og om et par år, så vil vi igen have en acceptabel rodzone på greenen. Indtil da, så henviser vi til indspilsområdet på træningsbanen og det område vil vi så give noget ekstra opmærksomhed, så snart at vejret tillader det, men for vores alles skyld, brug fremover kun putting green, til at putte på.
 
– Ellers er banen i fin form og så snart vi kan, så begynder vi at vertikalskære greens, teesteder, forgreens og efterfølgende efterså og topdresse disse områder, så alt står lækkert 🙂 Og som noget nyt i år, så bliver fairways striglet, så vi stresser ukrudtet og skaber endnu bedre vækstbetingelser for græsset, så de bliver tættere i græsset, end hidtil set, vi glæder os super meget til det sker 🙂
 

Det var alt for nu, glæder mig til vi igen ses derude.

 

Med Venlig Hilsen

Per Ditlev
Chefgreenkeeper 
Aabenraa Golfklub
Udgivet i Greenkeeper, Nyt fra Aabenraa Golfklub.