Astronauterne fylder 2 år!

I 2019 startede DGU et projekt op med ekstra fokus på de små, nye golfere.
10 klubber var med i ordningen, heriblandt Aabenraa Golfklub. Det blev startskuddet for Astronauterne.

Første træning i august 2019, mødte 10 forventningsfulde børn op, der alle var klar til at give den hele armen på drivingrange. De fremmødte forældre / bedsteforældre mm var mindst ligeså spændte og hyggede sig gevaldigt “på sidelinjen”. Der blev som hold dystet i at ramme “planeter” i form af balloner.

Her i august 2021, hvor vi fejrer Astronauternes 2-års fødselsdag, og vi er nu oppe på 21 glade, livlige og engagerede Astronauter!

Det skal selvfølgelig fejres!

Har man har fulgt bare en lille smule med på sidelinjen ved man også, at det ikke går stille for sig.

Hvem er Astronauterne?

Ledsaget af Kaptajn Ronni og Kaptajn Anna, bliver Aabenraa Golfklubs Astronauter indviet i den spændende golfverden via leg, træning og vejledning krydret med masser af grin og hygge. Der er altid tid til en lille historie, og Astronauterne står nærmest i kø for at fortælle om deres golfoplevelser i ferier og weekender. Man kan vist gå så vidt, som at sige, de er alle bidt af golf. Og det smitter!
Først var der én i klassen der gik til golf, så ville én i parallelklassen også starte, og nu er lillesøster også i gang. Nye astronauter er altid velkomne og tages varmt imod af begge kaptajner, som sørger for at de nye bliver passet ekstra godt på.

Til at starte med, trænede alle Astronauter samtidig. Men med nu over 20 deltager, bliver det svært for Kaptajnerne at nå rundt til alle og i foråret 2021 blev de derfor opdelt i junior- og seniorastronauter, også lidt for at tage hensyn til aldersforskellen. Vores yngste astronaut er lige fyldt 4, og lillesøster på 2 år, deltager gerne på sidelinjen. Vores ældste Astronauter bliver snart 14 år.

Idéen er, at de små golfere skal blive i Astronautverden, men blot avancere i rækkerne, fra junior til senior, og næste trin må være ’pilot’ astronaut.

Hvad sker der så til træningen hos Astronauterne? 

Har man været forbi Aabenraas træningsområder en onsdag eftermiddag imellem kl. 16:30 og 18, har man hørt masser af latter og set begejstring og glæde i ansigterne på alle børnene. Fokus hos Astronauterne er nemlig leg, glæde, venskaber og udvikling. Det betyder, at vi vægter det sociale højt og at ungerne griner, leger og får masser af succesoplevelser, sammen med en naturlig introduktion og overgang til golfverden.

Hvad laver de? Ligesom til enhver mission, er detaljerne hemmelige. Til gengæld kan vi følge med på deres Facebook side, hvor der hver uge lægges billeder og en livlig tekst op, efter hver træning.

Hermed nogle udsnit fra træningsrapporterne:
🥚Æggeløb, 🥏frisbee, 🎾tennis…Ikke to Astronauttræninger er ens, og bestemt ikke kedelige🚀 Dagens træning bød velkommen til TO nye seje (pige)astronauter 👩🚀🏌️‍♀️🎉
***
👨‍🚀Kaptajn Ronni havde dækket op med en ny rumbane 🪐 – det sidste nye fra NASA. Han havde også fået styr på sin vejrmaskine. Prototypen virker, og sørgede for perfekt Astronautvejr! ☀️
***
⛳️Traditionen tro, skal enhver golfer varme op inden man starter træningen🏌️‍♂️
🚀Alt man skal bruge er 4 små fodboldhold og to badebolde. Lad opvarmningen begynde! Forvirret? Det var spillere, forældre, bedsteforældre og dommerne også. Men sjovt havde de alle det!
***
I dagens anledning, skulle Astronauterne på rumrejse🚀 til 4 planeter:
🪐På Venus var der puttetræning ⛳️ under kyndig vejledning af gæstekaptajn Jette, lånt fra Eliten.
🪐På Mars stod Kaptajn Ronni klar med vise ord til hvordan man skyder langt med rumkanonen (driveren)
🪐På Pluto overvågede Kaptajn Anna, når astronauterne øvede at sigte mod fjenden (flaget)⛳️
🪐På Saturnus (dvs terrassen) blev der serveret Astronautis. Meget passende i dagens forårssol 😎
***
Balloner🎈, rumbaner🪐, galakser☄️ og fremmede ting🛸… hvad har alt det med golf at gøre 🤔⛳️
For Aabenraas Astronauter
🧑‍🚀 er svaret nemt – minigolf!!
***
Kan du putte 3-på-stribe? Nej? Så skal du overveje at komme til træning med Astronauterne 

Helt stille går det ikke for sig, og Astronauterne ved aldrig hvilken mission der venter på dem, når de møder op om onsdagen.

Højdepunktet indtil videre, har uden tvivl været overnatningen i 2020.

Hvor skal vi sov og hvad skal vi lave til overnatningen
Mulighederne er mange. Skal vi sove i telte, shelter, campingvogne eller noget helt andet…
🤔⛺️🚀
Programmet er tip top hemmeligt, så rumvæsner fra andre galakser ikke bliver misundelige

Læs mere om selve begivenheden her.

Grundet Covid-19 blev der ikke til overnatning i 2021, men derimod en festlig afslutning på forårssæsonen.

Hvem holder styr på Astronauterne?

Hvis man spørger Astronauterne, er der ingen tvivl om at det er vicekaptajn Anna der holder styr på Kaptajn Ronni med Astronauternes hjælp. Kaptajn Ronni, Aabenraas Pro træner, får æren for at stå for planlægning og tilrettelæggelse af selve træningen samt den tekniske vejledning, hvorimod Kaptajn Anna hjælper på sidelinjen og med al kommunikation inkl. pressebilleder 😉

Forældre og bedsteforældre som håber på lidt voksen tid eller egen træning, bliver ofte inddraget i selve træningen. Astronauterne elsker at dyste mod de voksne. Og hvem ville ikke være på Astronauternes hold, når de jævnligt vinder over de voksne.
Der er dannet et stærkt fællesskab hos Astronauterne, på kryds og tværs af aldersgrupperne, og de er allerede nu, klædt på og klar til deres næste mission.

Det er ikke tilfældigt, at Aabenraa Golfklubs absolut sejeste golfere hedder Astronauter!

Billederne taler vist sit tydelige sprog – det er skægt – nej – det er rigtig skægt at være til træning med Astronauterne i Aabenraa Golfklub.

 

Udgivet i Nyt fra Aabenraa Golfklub.