Udfordringer på greens…

Her hvor vi nærmer os afslutningen af golf sæsonen grundet det koldere og vådere vejr, ja så er det desværre også den tid på sæsonen, hvor greens er mest modtagelige for svampeangreb.  

I løbet af weekenden er vi I Aabenraa Golfklub desværre blevet ramt af et sådan svampeangreb som har medført, at de fleste greens er ramt af sneskimmel og antracnose. Der arbejdes naturligvis på højtryk for at inddæmme dette angreb hvorfor forskellige tiltag bliver taget, som også kommer til at have indflydelse på spilbarheden af vores bane. 

Derfor er vores indspil- og puttinggreen midlertidigt lukket og den hårdest angrebne green – hul 13 – er også lukket. På hul 13 er der mistanke om, at det er den meget aggressive “Dollar Spot”, der er synderen hvorfor en eventuel spredning skal bekæmpes med alle midler. 

Derfor er der foran 13 green etableret en midlertidig “green” hvortil flaget også er flyttet.

I de kommende dage skal alle greens have mest mulig ro og lov til at restituere sig. Dette betyder, at greens ikke skal stresses yderligere for nuværende og at de derfor ikke vil blive klippet de næste par dage. 

Vi er naturligvis godt klar over, at dette vil medføre gener for vore medlemmer og gæster og af samme grund er der sat “Info-beskeder” på angående ovenstående, når nogen booker tider. 

Ovenstående er tiltag der er nødvendige for nuværende for, at vi kan komme disse angreb til livs hurtigst muligt og dermed sikre, at vi som altid kan starte den kommende sæson op med den høje kvalitet af greens som altid har kendetegnet Aabenraa Golfklubs bane. 

Vi håber på alles forståelse for dette. 

Mvh
Baneudvalget

Udgivet i Greenkeeper, Nyt fra Aabenraa Golfklub.