Opdatering på greens….

Denne tid er en super frustrerende tid, da man bare gerne vil i gang med golf sæsonen og spille på greens – men vejret leger ikke helt med. Både greenkeeperne og formanden får hvert år på denne tid tit spørgsmålet om, hvornår greens dog åbner?

Hvert år bestemmes dette af en vurdering af, hvor godt vore greens er kommet igennem vintermånederne – så der er ingen facitliste eller faste tidspunkter. Havde vores greens ikke været ramt af skader over vinteren – som de desværre er lige nu – så havde vi nok allerede haft dem åbne i nogle dage.

Men i de nuværende temperaturer gror græs ganske enkelt ikke og lige nu har vi brug for vækst i græsset for at få udbedret skaderne fra vinteren. Der skal ikke meget til, men at åbne greens uden vækst vil medføre større skader og dermed ville vi bare skubbe dårlige greens foran os længere ind i sæsonen.

Der er ingen vækst i græs før temperaturen i jorden er på mellem 7-8 grader – og nattetemperaturer omkring 0 hjælper jo desværre ikke. Ingen golfbaner eller greens er ens – og at andre golfbaner måske allerede har åbnet for greens er desværre ikke en indikation for, at alle baner kan åbne deres. 

Målsætning er at åbne greens til påsken, men vejret bestemmer jo i sidste ende.

Udgivet i Nyt fra Aabenraa Golfklub.