Damer 1 skal spille om oprykning

Sidste runden af dette års Danmarksturneringen blev spillet her i weekenden og flere af vores hold havde muligheder for at kvalificere sig til Oprykningspil.

Sponsor for Eliten i Aabenraa Golfklub

På trods af flot spil og fight, var det dog kun vores Damer 1, der kommer videre til Oprykningsspillet – og det gjorde de i overbevisende og flot stil. Lad os tage weekendens resultater i rækkefølge:

Damer 1 – 3. div. Vest: 

De gik ind i weekenden i spidsen af tabellen – og kom ud af weekenden på samme placering efter imponerende spil. Lørdag blev Varde sendt hjem fra Løjt Land med et nederlag på 7-2. Dermed var der lagt op til den store finale med Esbjerg i Esbjerg om søndagen, da Esbjerg også vandt deres match lørdag. Og et toptunet Aabenraa hold havde ikke i sinde at lade Esbjerg overhale dem i tabellen. Med flot spil og nerver af stål slog de Esbjerg på deres hjemmebane med hele 7-2 og dermed var pladsen i Oprykningsspillet sikret. 

Det er virkelig imponerende at se, hvorledes disse damer slår til når det gælder og indenfor et par år har fået skabt et af de bedste damehold i Sønderjylland. Stor cadeau til alle spillerne for deres flotte præstation og held og lykke i Rold Skov i starten af september. 

Se alle Damer 1’s resultater og matcher her

Sponsor for Eliten i Aabenraa Golfklub

 

Damer 2 – Kvalrækken: 

Damer 2 havde også en realistisk mulighed for at nå Oprykningsspillet i deres “første” sæson i Danmarksturneringen. Desværre blev weekenden slet ikke som håbet. Mod Birkemose om lørdagen på hvad der måske kan betegnes som “Danmarks bedste hjemmebane” måtte Damer 2 desværre se sig slået med 7-2. Og da søndagens modstander – FH Fredericia-Lillebælt – samtidig vandt om lørdagen, så var oprykningschancerne væk for Aabenraa Golfklubs. Om dette sad i spillerne om søndagen vides ikke, men de indkasserede desværre endnu et nederlag til topholdet FH Fredericia-Lillebælt i Fredericia med 9-0. Resultatet snyder dog lidt, at matcherne var tættere end vindercifrene – blandt andet blev Jytte Koch’s og Jette Frosch’s matcher først afgjort på 18 hul.

Men også en stor cadeau til Damer 2 for deres kampgejst og spil her i det første år i Danmarksturneringen. De ender på en flot 3 plads i Kvalrækken og vi er sikre på, at de er meget opsatte på at tage revanche næste år.  

Se alle Damer 2’s resultater og matcher her

 

Herrer 1 – 3. div. vest

Inden weekendens sidste runde var der en chance for Herrer 1 til at kvalificere sig til Oprykningsspillet – og det var at slå Vejle Golfklub på hjemmebane om lørdagen. Eneste problem var, at et super stærkt Vejle hold endnu ikke havde sat point til i 3. div. Vest i år og både på papir og på banen er et skræmmende godt hold. Dette holdt dog ikke et stærkt kæmpende Aabenraa hold tilbage i lørdagens matcher som dog desværre ikke formåede at knække Vejle helt da kampen endte uafgjort 6-6. Men et kig på tabellen viser, at det var de to stærkeste hold i puljen der delte i porten om lørdagen, for efter Herrer 1’s sejr over Birkemose i Birkemose om søndagen, stod Vejle med 11 point og Aabenraa Golfklub med 9 point. 

Virkelig en flot spillet sæson af Aabenraa’s Herrer 1, der i sæsonen formåede at sende både Birkemose og Benniksgaard hjem fra hjemmebanen på Løjt Land med 12-0 nederlag. Kimen er lagt til noget stort for dette herrehold efter de sidste sæsoners flotte resultater.  

Se alle Herrer 1’s resultater og matcher her

 

Herrer 2 – Kvalrækken

Herrer 2 havde udspillet deres chancer for at nå Oprykningsspillet før de sidste kampe i weekenden. Dog var alle mand opsat på at slutte godt af ude mod Nordborg og hjemme mod Benniksgaard, som begge dog stadig havde mulighed for at rykke op. Måske var denne motivation større hos weekendens modstanderhold, for Herrer 2 måtte desværre tage hjem fra Nordborg lørdag med et 10-2 nederlag, hvor kun Alexander Johnsen formåede at hive 2 point hjem. Søndag mødte et forstærket Benniksgaard hold op på Løjt Land hvilket resulterede i endnu et nederlag for Herrer 2 – denne gang på 12-0. Som ved Damer 2 snyder resultatet dog også her, da 3 af dagens matcher først blev tabt på hul 18. Var resultaterne af disse matcher faldet ud til Aabenraas fordel, havde det faktisk givet en sejr på 7-5 i stedet. 

Men efter en første sæson i Danmarksturneringen for mange af spillerne er der stadig masser af mod på turneringsgolf og flere af spillerne har vist flotte fremskridt på banen i løbet af året. 2 point blev det desværre kun til i 2021 – men vi er sikre på, at dette vil blive forbedret i stor stil i 2022.

Se alle Herrer 2’s resultater og matcher her

 

 

Udgivet i Nyt fra Aabenraa Golfklub.