Det spidser til i Klubmesterskabet i Hulspil

Sponsor for Klubmesterskaberne i Aabenraa Golfklub

Klubmesterskaberne i Hulspil presented by Sydbank er de sidste mange år blevet spillet hen over året, i stedet for samlet over en weekend. I år startede det i maj måned med 11 deltagere hos Damerne og 15 spillere hos Herrerne. 

Klubmesterskaberne i Hulspil spilles altid fra scratch – dvs. uden handicap – hvorfor det udelukkende er antal brugte slag per hul der tæller. Der spilles over 18 huller og indtil en spillere har vundet flere huller over den anden, end der er huller tilbage at spille. Det vil sige, en sejr på 3/2 betyder, at en spiller er 3 op og der er kun 2 huller tilbage at spille – hul 17 og 18. Den anden spiller kan derfor ikke nå at vinde eller dele matchen. Er spillerne lige efter hul 18, så spilles der videre på hul 1, hul 2 osv. indtil en spiller vinder et hul og dermed matchen. 

Hulspil betragtes af mange som golf i den reneste form – spiller mod spiller – med alt hvad det indebærer af strategiske overvejelser igennem matchen. En meget anderledes slags golf end når man “spiller mod sig selv og banen”, som det oftest er i stableford/slagspil. 

Både hos Damerne og Herrerne er kvartfinalerne nu ved at være spillet og semifinalerne står for døren.

Klubmestre i Hulspil 2020 – Camilla Hedegaard og Jacob Plambeck.

Hos Damerne bliver den ene semifinale et opgør imellem Jette M. Frosch, der slog  Marente Andersen med 2/1 i sin kvartfinale og Vivi Schmidt, som i sin kvartfinale besejrede sidste års Klubmester i Hulspil – Camilla A. Hedegaard – med 6/4. 

I den anden semifinale mødes Cecilie Breinholt Madsen og Alberte Rømer Olsen. Cecilie slog Jytte Koch i kvartfinalen med 2/1 og Alberte slog Tina Tiedemann med 3/1. Så man må sige, det var tætte matcher i begge disse kvartfinaler og resultatet af en hulspilsmatch kan ofte snyde, for matcherne kan tit være langt tættere end slutcifrene antyder – og marginaler er ofte afgørende. 

Se alle resultater hos Damerne her

Hos Herrerne møder sidste års Klubmester – Jacob Plambeck – Claus Gram i den første semifinale. Jacob slog Thomas Ferskov 6/5 i sin kvartfinale og Claus slog René Smidt Remod med 3/2 i en match, som efter sigende kunne være gået begge veje.  

I den anden semifinale mødes Mads Meiland Thomsen og Mads Lorensen Fynsk. Mads Meilandt slog René Aagaard Andersen med 2/1 i sin kvartfinale efter et flot comeback, hvor han var 3 nede efter 8 huller. Mads Fynsk sendte Martin Schjøtt ud af turneringen ved at vinde 6/5 i deres kvartfinale. 

Se alle resultaterne fra Herrerne her

Så der er lagt op til en forrygende afslutning på dette års Klubmesterskab i Hulspil med en flok talentfulde spillere tilbage i turneringerne både hos Damerne og Herrerne. 

Semifinalerne skal være spillet inden den 19. juli – og finalerne skal være afviklet senest den 22. august. Den nærmere dato for finalerne vil blive meldt ud senere, så alle der har lyst kan få mulighed for at overvære disse spændende matcher live på banen. 

Alle tilbageværende deltagere ønskes held og lykke i de kommende matcher – må alle jeres drives være lige og alle jeres puts falde i!

Udgivet i Nyt fra Aabenraa Golfklub.