Opdatering fra Chefgreenkeeperen

Kære Golfere i Aabenraa Golfklub.
 
Så er vi halvvejs i sæsonen 2022 og jeg vil gerne give jer en lille opdatering på banens tilstand.
 
Året startede tørt og koldt, til stor frustration for os i maskinhuset –  det er træls at møde ind til et hvidt græstæppe, når man egentligt helst bare vil ud og klippe noget grønt græs. Men heldigvis kom greens super godt igennem vinteren selvom vi benyttede disse i hele perioden. Jeg vil følge samme “opskrift” i fremtiden, men om vi er lige så heldige/dygtige er også op til vejrguderne. Fra i år vil det desværre ikke længere være tilladt at bekæmpe stankelbenslarver på banen, så jeg frygter desværre, at skaderne på greens vil tage til. Lad os alle håbe, at DGU kan få forhandlet et nyt middel igennem, så vi kan behandle landets baner for skadedyr!!
 
Banen har i år været i god stand og grundlæggende er vi godt tilfreds med vores stand og ikke mindst greens. Dog har greens stadig nogle betydelige mangler i form af organisk materiale i vækstjorden og mangel på calcium. Det kan blandt andet ses ved, at vores greens til tider kan få et lyst og lidt trist udseende. Jeg har afprøvet forskellige former for gødning og det vil jeg fortsat gøre, indtil vi rammer den gødning der kan give stabil vækst og hvor mikronæringen er tilstrækkelig. Problemet med mangel på calcium er, at den mikronæring jeg tilfører jorden ikke bliver frigivet og det er blandt andet dem der giver farve (Fe, Mg). Jeg tilførte sidste år 250 kg calcium og i år vil jeg bringe 500 kg ud på greens.
 
Hvad angår organisk materiale, så bliver greens proppet umiddelbart efter klubmesterskabet og de huller vil så blive fyldt op med sand hvor der er organisk materiale tilstede, en proces der vil tilføje ca. 70 tons organisk materiale og dermed hjælpe til balancen i greens. Det er selvfølgelig altid træls når vi proper da greens i en periode vil være i dårlig stand, men det er absolut nødvendigt for at nå målet om fantastiske greens.
 
Slutteligt vil jeg bede om en lille tjeneste.. Vores parkeringsplads er ved at være mere grøn end godt er. Hvis nogen skulle have lyst og tid, så må i meget gerne tage et hakkejern med og hakke noget af alt det grønne. I kan bare lægge det i en bunke og vi skal nok få det fjernet.
 
En lille tjeneste mere 🙂 Er i ikke nok søde og placeres HELE riven nede i bunkers! Det er frustrerende og spild af tid når vi skal af maskinerne for at skubbe riven de sidste 10 cm ned i bunkeren. På forhånd Tak

 

Med venlig hilsen
 
Per Ditlev
Chefgreenkeeper 
Aabenraa Golfklub
Udgivet i Greenkeeper, Nyt fra Aabenraa Golfklub.