Overlegen sejr i Elitens Ryder Cup

Sponsor for Eliten i Aabenraa Golfklub

Vel vidende, at langt de fleste golfspillere i Aabenraa Golfklub vil holde med og heppe på Europa, når der spilles Ryder Cup i Rom om godt 10 dage, så blev det ikke en god “Generalprøve” for Europa, da Elitespillerne i Aabenraa Golfklub i den forgangne weekend spillede deres egen Ryder Cup.

Stemningen og kampgejsten var stor fra morgenstunden blandt de to hold og de sportslige drillerier der kom til at kendetegne hele dagen, startede allerede på drivingrange og puttinggreen ved 7 tiden om morgenen. På papiret lignede det to meget lige mandskaber der stillede op for henholdsvis USA og Europa – men allerede i løbet af formiddagens 6 foursomes blev det klart, at der var forskel. 

Det var en usædvanlig smuk morgen, da Eliten spillede Ryder Cup 2023

USA gik til frokost med en solid 12-0 føring over Europa efter at have vundet hver eneste af formiddagens foursomes. Det skal nævnes, at tildelingen af slag på hver flight måske ikke helt fair – men udregningsmetode blev fastlagt af “Royal & Aabenraa Komiteen”, hvorfor denne ikke stod til diskussion. 

Efter frokost var Europa fast besluttet på at skabe et “Mirakel på Løjt Land” og der var da også takter der pe i løbet af singlerne. Dog lod ingen af USA spillerne sig slå ud af lidt dårlige starter og da alle igen samlede sig på terrassen, viste resultatet af singlerne igen en sejr til USA på hele 18 – 6. 

Dermed var der ingen tvivl om udfaldet af året Ryder Cup for Eliten i Aabenraa Golfklub. USA slog Europa med hele 30 – 6 hvilket må betegnes som en storsejr uden sidestykke. Nogle vil mene, at udfaldet er misvisende grundet formiddagens foursomes og unfair udregning – men eftermiddagens singler lyver vist ikke, USA var et stærkt hold. 

Dermed er sæsonen overstået for Eliten for 2023 på nær for de spillere, der skal spille Sønderjysk Mesterskab i Aabenraa Golfklub den 1. oktober. Et år der må betragtes som godkendt med oprykning til Herre 1 og forbliven i 1. division for Dame 1. 

Langt vigtigere er måske dog, den energi og atmosfære der er blevet skabt blandt eliten i løbet af de sidste par år. Kammeratskab, fællestræning udenfor de planlagte træninger, spil på banen på kryds og tværs af holdene og så ikke mindst en uselvisk opbakning fra alle elitespillere til alle i truppen. Dejligt at se, at alle hjælper alle med at blive bedre golfspillere. 

Hen over vinteren bliver der bygget videre på ovenstående via indendørs træning i de mørke måneder. Mere om dette senere. 

Der blev af hele eliten sendt en stor tak til Kirsten og Ole Svenningsen, så hele året har været holdene behjælpelige med mad mm., når der har været spillet hjemmekampe. Naturligvis også til Per Jacobsen, som er en forbilledlig Holdleder for 1. Herre – men som heller ikke går af vejen for at hjælpe alle de andre hold når han kan. 

Lige inden spillerne fra USA åbnede champagnen for at fejre sejren, blev der også sagt stor tak til vores fantastiske træner, PGA-Pro Ronni Christensen. Han er om nogen baggrunden for udviklingen af alle spillere i Aabenraa Golfklub samt også det miljø, vi får lov at træne i. Skulle du som læser have et ønske og talentet til at blive en del af dette miljø, så er det også ham du skal kontakte på ronni@impactgolf.dk 

Mange tak for sæsonen 2023 – vi ses i 2024. 

Udgivet i Nyt fra Aabenraa Golfklub.